Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.
Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” ifadesine yer verildi.
Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kuşatılan Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, dün yaptığı açıklamada, kent halkının 5 gündür bombardıman altında olduğunu, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini söylemişti.
ATEŞKES ERTELENDİ
Öğle saatlerine yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın Mariupol kentinde güvenlik gerekçesiyle sivillerin tahliye edilebilmesi amacıyla alınan geçici ateşkes kararının ertelendiği duyuruldu.,
Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rus güçleri ateşkese uymadı, koridor açılamadı" ifadeleri kullanıldı.
Akaryakıt indirimi geliyor! Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 75 kuruşluk indirim geliyor.28 izlenme
Bir Alman sonunda itiraf etti: “Türkiye’yi kıskanıyoruz. Özellikle yemeklerini. Lahmacun, baklava, döner. Bu kadar güzel şeyler varken kıskanmaz mıyız?”25 izlenme
AKP'ye topuklayan Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel'e suç duyurusu13 izlenme
Rusya sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor! Mariupol kenti harabeye döndü61 izlenme
Herkes Ne Olduğunu Anlamaya Çalışıyor... 83 milyon Fazla Pusula, Sayısı Bilinmeyen Yabancı Seçmen... Sandıkta Şüpheli Sorular...34 izlenme
Cumhuriyet yurdu böyle kalkındırdı144 izlenme
'Doktor dövüyoruz' sözlerine TTB'den tepki: "Erdoğan'ın kullandığı dilin aynısı!"44 izlenme
Paraya baya sıkışmış olacak ki 'Şu 3 milyar avro'yu verecekseniz verin !'865 izlenme