Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.
Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” ifadesine yer verildi.
Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kuşatılan Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, dün yaptığı açıklamada, kent halkının 5 gündür bombardıman altında olduğunu, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini söylemişti.
ATEŞKES ERTELENDİ
Öğle saatlerine yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın Mariupol kentinde güvenlik gerekçesiyle sivillerin tahliye edilebilmesi amacıyla alınan geçici ateşkes kararının ertelendiği duyuruldu.,
Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rus güçleri ateşkese uymadı, koridor açılamadı" ifadeleri kullanıldı.
Her şey '400'ü verin bu iş huzur içinde çözülsün' demesiyle başladı !798 izlenme
Özgür Özel: "Türkiye bir sivil darbe içindedir"18 izlenme
ABD, Üzerinde Çin İstihbarat Balonu Olduğunu Tespit Etti33 izlenme
Bir sokak röportajında, "Çıkar telefonunu" diyen kadının suratına desteyle para fırlattılar!74 izlenme
Sedat Peker videoları ile bilinen Cenk Çelik'e sokak ortasında infazda yeni gelişme489 izlenme
Araştırma: 100 gram şekerde ortalama 20.000 mikroplastik tespit edildi.29 izlenme
İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis Göç Komisyonu’nda bu teklifte bulundu: Eli silah tutan Suriyeliyi eğitip gönderelim154 izlenme
Yandaş TGRT'den çok konuşulacak Mansur Yavaş haberi! Projeye övgü dolu sözler!82 izlenme