Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.
Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” ifadesine yer verildi.
Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kuşatılan Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, dün yaptığı açıklamada, kent halkının 5 gündür bombardıman altında olduğunu, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini söylemişti.
ATEŞKES ERTELENDİ
Öğle saatlerine yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın Mariupol kentinde güvenlik gerekçesiyle sivillerin tahliye edilebilmesi amacıyla alınan geçici ateşkes kararının ertelendiği duyuruldu.,
Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rus güçleri ateşkese uymadı, koridor açılamadı" ifadeleri kullanıldı.
Aydın BB'de 'mobbing' iddiası! İsmail Saymaz, Özlem Çerçioğlu'nu topa tuttu! "Dönekler döndükleri yerin..."38 izlenme
Naci Görür'den son depremle ilgili kritik uyarı: "Bölge geriliyor!"24 izlenme
AKP'de kavga büyüyor: AKP MKYK üyesi Saray'ın danışmanına başkaldırdı38 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy'de esnaf ziyaretinde alkışlarla karşılandı32 izlenme
Kılıçdaroğlu için yapılan başvuru gerekçesiz şekilde reddedildi: Mahkeme savunma istedi13 izlenme
AKP'nin 'gururu' ÖSO militanları, işkence videosu yayımladı!273 izlenme
Pandemi döneminde kullanmadığımız otoyol ve köprüler için 1.5 milyar lira ödendi!74 izlenme
Gülistan Doku soruşturması: Eski valinin eşi Handan Sonel'in 700 bin lira kira geliri varmış!19 izlenme
Sol bitiyor sağ başlıyor: Erdoğan'ın sessizliğine tepkiler çok sert
ByLock dediği için tutuklanan avukat: "Savcı bey de bakanın kardeşinin arkadaşıymış"
AKP'li kadına bir dokundu, bin ah işitti: "Ölmüyoruz, sürünüyoruz. Oy verdim, vermez olaydım. Kendi ülkemizde yabancı gibiyiz. Keşke ellerim kırılsaydı vermeseydim"
TÜİK: İşsizlik oranı yükseldi