Çanakkale Köprüsünde müteahhide günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildi. Ancak köprüden geçen araç sayısı ortalama 11 bin 243'de kaldı. Her gün için köprüden geçmeyen araç sayısı ise 33 bin 757. Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu bu yılın başından itibaren müteahhide günlük 500 bin Euro ödendiğini açıkladı.

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu
Serdaroğlu “İhalenin yapıldığı yıl olan 2017'de feribotla günlük geçen araç sayısı ise 7 bin 837 idi. Bunu 365 ile çarpınca yıllık geçen araç 2 milyon 860 bin 505 oluyor. Köprünün açıldığı 2022 yılında, günlük geçen araç sayısı 11 bin 243 oldu. Her gün köprüden geçmeyen 33 bin 757 araç için parayı bizler paşapaşa ödüyoruz. 2023 yılı başından itibaren yandaş müteahhide günlük yaklaşık 500 bin Euro+KDV ödemeye başladık. Devletin yaptığı boğaz köprülerinde KDV oranı yüzde 18, yandaş müteahhitlerin yaptığında yüzde 8… Neden böyle?” dedi.
18 Mart 2022'de açılan 1915 Çanakkale Köprüsü 2023 metrelik orta açıklığıyla “dünyanın en uzun asma köprüsü” unvanını elinde tutuyor. Kule yüksekliği 318 metre olan köprünün maliyeti 3 milyar Euro'yu geçti.
Sözcü
Hamza isimli sözde şeyhten skandal sözler: “Erdoğan’ı desteklemeyen insanın imanı ölmüştür. Erdoğan’a oy vermeyeni biz Müslüman olarak görmüyoruz”43 izlenme
Çavuşoğlu: 2 milyona yakın insan Türkiye sınırına gelebilir180 izlenme
AKP'li Mehmet Metiner kavgayı iyice ateşledi! 'Bülent Arınç TRT’de FETÖ kadrolaşması yaptı!'107 izlenme
İntihar etti denilen Kuyucak Kaymakamı Kurt'un ölümünde Rabia Naz detayı ortaya çıktı!76 izlenme
Balıkesir'de katledilen üniversiteli motokurye Ata Emre'nin, ailesiyle ve kız arkadaşıyla olaydan 1 hafta önce çekilen son görüntüleri ortaya çıktı57 izlenme
AKP'ye oy verdiğini söyleyen genç kadının sözleri şaşkınlık yarattı: "Kırmızı eti geçtim beyaz et düşse de yesek diye bekliyoruz"44 izlenme
Antalya Büyükşehir Davası başladı! Muhittin Böcek: Alnım açık başım dik20 izlenme
Adnan Oktar mahkemeye sevk edildi149 izlenme