Karma eğitimin zorunlu olmadığını savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir televizyon programında “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli. Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor ancak tam tersine özgürlükçüyüm” demişti.
'DERDİMİ ANLATAMADIM'
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Tekin’e gelen tepkilerin, geri adımla sonuçlandığı iddia edildi. Tekin’in, açıklamalarının ardından çevresine kendisini “Derdimi anlatamadım” sözleriyle savunduğu ifade edildi. “Kendimi yanlış ifade ettim, öyle demek istemedim” dediği belirtilen Tekin’in, “karma eğitime karşı çalışmalar yapılabileceği” yönündeki yorumlara işaret ederek “Böyle bir niyetim yok, böyle bir hazırlık da yok. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” ifadelerini kullandığı kaydedildi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANINA TEPKİLER YAĞMIŞTI
Bakan Yusuf Tekin’in karma eğitim açıklamalarına “Tekin’in asıl niyetinin ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek destek olacak kişilerden seçildiği, bu konuda kamuoyunun hazırlanacağı” yorumları yapılmıştı.
Yeniçağ
Haluk Levent'in sevgilisinin mesajları ortaya çıktı! Evlilik vaadi, milyonluk borç ve bitmeyen cuma22 izlenme
Savcı ısrarlı! Üçüncü kez 'hapis' ve 'siyasi yasak' istedi50 izlenme
Atatürk Havalimanı'na yapılan sahra hastanesi ve kırılan iki pist... İşte zararın bedeli!73 izlenme
Teğmen Deniz Demirtaş'ın ihraç kararı iptal edildi23 izlenme
Dolar sen nelere kadirsin! Katil değil yılın düşünürü seçtiler101 izlenme
‘Batman Kasabı’ da serbest bırakılmış!65 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekleyen İmamoğlu'ndan sitem dolu sözler: "Gelmedi. Kendi takdirleri böyleymiş"59 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 30.201 yeni vaka tespit edilirken, 188 kişi yaşamını yitirdi, 28.167 kişi sağlığına kavuştu!59 izlenme
Fabrikadan sıfır aldığı 1993 model Tofaş’a yıllarca gözü gibi baktı,sattığı fiyat dudak uçuklattı
İsrail’den Türkiye’ye göç akını başladı: Savaştan kaçanların hedefinde 2 ilimiz var
Kur koruma 150 bin yeni milyoner yarattı!
'İBB iştiraklerinin genel müdürleri istifa etti'