Aşırı sıcaklar nedeni ile sık sık çıkan orman yangınlarının sonuncusu Çanakkale'de çıktı. Dün Gelibolu'nun Tayfur ile Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28'de çıkan, rüzgarın etkisiyle Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara yayılan yangına müdahalesi havadan ve karadan sürüyor.
Yangına gece saatlerinde havadan müdahale yapılmadı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren gece boyunca çalışan kara ekiplerine havadan da destek verildi. Eceabat'a kadar sıçrayan orman yangınına 12 uçak, 18 helikopter, 155 arazöz, 8 iş makinesi, 899 personelle müdahale ediliyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle ziyaretçilerin güvenliği, yangın söndürme çalışmaları ve alanın korunması amacıyla tarihi alanın kuzey hattına (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci duyuruya kadar girişlerin durdurulduğu, ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin de geçici süreyle ziyarete kapalı olacağı bildirildi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medyadaki hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
"Gelibolu Ilgardere köyü tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen köy sayısı 6. Şu ana kadar yangın yerleşim birimlerine sirayet etmemiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımız güvenli alanlara alınmıştır. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye devam edilmektedir."

Yangın nedeniyle Gelibolu'nun Karainebeyli, Eceabat'ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar, Küçükanafartalar köyleri tedbiren tahliye edilmişti.




Tedbir amaçlı 5 köyden 251 kişi güvenli alanlara taşınmıştı.
halktv.com.tr
AKP’li Kavakçı ‘İBB bursu’ paylaşımına açtığı davayı geri çekmek için para istemiş!94 izlenme
Kadınlar Şirin için sokağa çıktı: "Cezasızlık politikaları kadınların, çocukların canlarına mal oluyor"29 izlenme
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, son üç yılda 244 arsa ve araziyi 193 milyon dolara sattı!51 izlenme
Bartın faciasını protesto edenler gözaltına alındı!35 izlenme
TSK’dan Afrin için son açıklama: Şehit iki askerin naaşına ulaşılamıyor577 izlenme
İmamoğlu kararında skandallarla dolu hatalar tespit edildi: Olmayan fıkradan ceza verildi!41 izlenme
Onlardan olmayana iş yok! Fransa'ya dil bilmeyen 9 görevli atandı!109 izlenme
Samsun'da Onur Anıtı'na saldıranlar için istenen ceza belli oldu!42 izlenme
Bir dürüst gurbetçi daha çıktı! 'Sabah 100 euro bozduruyoruz (1900 TL) akşam 20 lira kalmıyor. Siz buna nasıl dayanıyorsunuz?'
Milli Eğitim Bakanı'na göre 10 Kasım milli birliği temsil etmiyormuş!
Memet Ali Alabora: Yeni hayat kurmak için günde 18 saat çalışıyorum
Mikeno gemisi ablukayı delerek Gazze kara sularına girdi