Türk Sanayicileri ve İş İnsanları (TÜSİAD) Genel Kurulu'nda Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras'ın iktidara yönelik eleştirileri sonrası soruşturma başlatılmıştı. TÜSİAD, soruşturmanın ardından ilk kez yazılı bir açıklama yaparak "Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir" ifadelerine yer verdi.
TÜSİAD'dan yapılan açıklama şöyle:
"TÜSİAD olarak tüzüğümüzdeki amaçlar doğrultusunda, her zaman ülkemizin kalkınması ve tüm toplumun menfaati hedefiyle, doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaşıyoruz.

Ülkemiz için çalışan, üreten, istihdam sağlayan iş insanları ve sanayicilerin gönüllü birlikteliğini temsil eden TÜSİAD olarak; bağımsız ve tarafsız şekilde, ülkemizin refahı ve kalkınmasına katkı sağlayacak konuları gündemimize alıyoruz. Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlıyor; uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüz ile ülkemizin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz.
Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir. Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur."
Gerçek Gündem
Yılmaz Özdil 'Alman medyası Sedat Peker’e kumpas kurulduğu iddiasını ampul gibi haber yaptı. Bakalım medyamız bu haberi evirip çevirip “Sedat Peker kumpas kurdu” haline nasıl getirecek!'52 izlenme
Maaş zamları bir ayda buhar oldu20 izlenme
Erkan Baş'tan Akşener'e sert yanıt: "Solculara akıl vermeye çalışacağınıza, üç kuruşa kendisini AKP’ye satmayacak vekil bulun"21 izlenme
ABD basınına konuştular: Suriyeli sığınmacılar Kılıçdaroğlu kazansın istemiyor45 izlenme
Mersinliler Atatürk Parkı için kaygılı77 izlenme
Genç işsizler ordusu büyüyor: Ne eğitim ne istihdam... Sayı 79 ilin nüfusunu solladı!22 izlenme
Depremzedeler çıksın diye elektrikleri kestiler! "Kış günü çocuklarımızla ne yapacağız?"11 izlenme
Kızılay'da bazı müdürlerin personelinin olmadığı ortaya çıktı33 izlenme
Şehir hastanesi şehir efsanesi oldu! 5 kez açılışı ertelendi!
Bütçe görüşmelerinde kavga çıktı! AKP'li vekil Yaşar Kırkpınar'dan terbiyesizlik: "Neremizi sallarsak sallarız, sana ne?"
TELE1'in avukatı Bilgütay Hakkı Durna: “Bir dizi hukuksuzlukla ve açıklanamaz durumlarla karşı karşıyayız”
Adana’da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura!