Türk Sanayicileri ve İş İnsanları (TÜSİAD) Genel Kurulu'nda Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras'ın iktidara yönelik eleştirileri sonrası soruşturma başlatılmıştı. TÜSİAD, soruşturmanın ardından ilk kez yazılı bir açıklama yaparak "Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir" ifadelerine yer verdi.
TÜSİAD'dan yapılan açıklama şöyle:
"TÜSİAD olarak tüzüğümüzdeki amaçlar doğrultusunda, her zaman ülkemizin kalkınması ve tüm toplumun menfaati hedefiyle, doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaşıyoruz.

Ülkemiz için çalışan, üreten, istihdam sağlayan iş insanları ve sanayicilerin gönüllü birlikteliğini temsil eden TÜSİAD olarak; bağımsız ve tarafsız şekilde, ülkemizin refahı ve kalkınmasına katkı sağlayacak konuları gündemimize alıyoruz. Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlıyor; uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüz ile ülkemizin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz.
Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir. Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur."
Gerçek Gündem
"Asgari ücrete ara zam yok" denilmişti: Milletvekilleri ve bakanlara yapılacak zam belli oldu!39 izlenme
Şamil Tayyar'dan Savcı Sayan'a... AKP'liler yargı krizine art arda isyan etti24 izlenme
Erkan Yıldırım'ın gidiş amacı ortaya çıktı! Venezuelalı gazeteciden olay iddialar!57 izlenme
İzdivaç programında 'Abdullah Gül' sürprizi ! Hani marjinal bizdik !?!?1052 izlenme
Yandaş gazeteden flaş iddia: Erdoğan yeni parti kurabilir129 izlenme
Şeker Fabrikaları'nda özelleştirmeler sürüyor: TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlar, 2 milyon liraya satıldı!68 izlenme
Son ankette Erdoğan'a büyük şok! CHP öne geçti, 3 isim de Erdoğan'a fark atıyor!27 izlenme
AKP'li Mustafa Elitaş'ın FETÖ itirafları yenilir yutulur gibi değil !3479 izlenme
29 Ekim Kutlamaları için hoparlörlerden Ulu Önder Atatürk’ün sesinin yayınladığı esnada, çarşaflı bir kadın böyle bağırdı: “Kâfirler için yaşasın cehennem”
Turkcell'den bir skandal daha!
Elbistan’daki yıkım ortaya çıktı... Bu görüntü deprem sonrası çekildi
Canan Kaftancıoğlu: "Yasak olduğunu bile bile Erdoğan posterini devlet indirmiyorsa biz de asarız dedik ve astık"