Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi.
Mahkeme heyeti, firari sanıkların haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.
Davanın tek tutuklu sadığı Osman Kavala tahliye edildi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay’ın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” , “Yağma” , “mala zarar verme” , “kasten yaralama”, suçlarından ayrı ayrı beraatine hükmetti. Heyet, kararında suçlamarın “somut ve kesin delile” dayanmadığını ifade etti.
Kararla birlikte Osman Kavala’nın tahliyesine hükmedildi.
FİRARİ SANIKLARIN DOSYASI AYRILDI
Mahkeme heyeti ayrıca, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handar Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Memet Ali Alabora hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararları kaldırılarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi ve dosyayı ayırdı.

Mahkeme salonundan çıkarılan izleyiciler dışarıda bekliyor. Foto: Sözcü
İsveç, Kanada, İsviçre, Danimarka, Almanya ve Hollanda’nın başkonsolosları ile İngiltere, Lüksemburg, Belçika, İrlanda ile ABD’nin büyükelçileri veya büyükelçilik temsilcileri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi ve Muharrem Erkek, bazı CHP milletvekilleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı takip etti.
Bazı HDP milletvekillerinin yana sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da duruşma salonunda hazır bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/geziparkidavasindakararcikmasibekleniyor5631608/
"Türkiye'deki Amerikan askeri üssü vuruldu" iddialarına açıklama32 izlenme
SGK resmen açıkladı: Yıpranma payı kaldırıldı, yüzlerce mesleğin emeklilik süresi uzayacak50 izlenme
İsrail Gazze’de 250 noktayı böyle yerle bir etti55 izlenme
TRT’nin iştiraki 15 yöneticili hayalet A.Ş37 izlenme
Taliban nasıl kuruldu? Bugünkü gücüne nasıl kavuştu?65 izlenme
Meclis'ten büyük skandal! İstismarcı tarikatçının adı sansürlendi35 izlenme
Bakanlığın tartısı şaştı... 500 gramlık 'Ak Tarhana' 255 gram çıktı!310 izlenme
Vali'den korkutan uyarı! "Vakalar patladı"93 izlenme
Foça felaketi yaşarken Cumhurbaşkanı danışmanı yardım çağrısı ile alay etti! "Abla belediyeyi arasana"
Ayrıcalık tanımadılar, Başbakanı restoranın kapısından geri çevirdiler
Sivas katliamının üç firarisi ‘kaçak’ sayıldı
Saray’ın imamı ‘yasak aşk’ nedeniyle memuriyetten çıkarıldı iddiası!