Olay ilçeye bağlı Ünlüpınar beldesindeki İmam Hatip Ortaokulu'nun pansiyonunda meydana geldi.
Öğle yemeğinde dışarıdan sipariş ettikleri pideleri yedikten sonrası rahatsızlanan 29 öğrencisi, baş dönmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphelenilen öğrenciler, tedaviye alındı.
29 öğrenciden 23'ü, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. 6 öğrencinin tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gümüşhane Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Öğrencilerden alınan bilgiye göre, öğlen yemeğinde pide ve ayrandan oluşan yemeklerini yedikten sonra şikayete konu rahatsızlıklarının başladığı ifade edilmiştir. Hastanede tedavi gören öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olup, durumu ciddi olan bulunmamaktadır. Ayakta ve yatarak tedavi gören 29 öğrenciden 23’ü saat 19.00 itibarıyla hastaneden taburcu edilmiş olup, 6 öğrencimizin müşahade altında tedavisine devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, laboratuvar analizleri yapılmak üzere su ve gıda numuneleri alınmıştır. Ayrıca, olayla ilgili olarak Kelkit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır."
halktv.com.tr
Kaynak:DHA
Banyo yapan kadını izlerken yakalanan pencere sapığını, kadının kocası bir güzel dövdü!879 izlenme
Rusya, hava saldırısıyla Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki çocuk hastanesini vurdu!92 izlenme
Baskı ve engellemelere rağmen İBB’den İstanbullulara 54 milyonluk yardım!86 izlenme
Borç yetmedi taciz başladı21 izlenme
Özgür Özel, YENİ Parti Genel Başkanı olarak ilk kez Anıtkabir'de: "Yeni bir yürüyüşü başlattık"25 izlenme
AKP’li Bursa Belediye Başkanı '800 dönüm araziyi' nasıl aldığını kendi ağzıyla itiraf etti!59 izlenme
Yılmaz Özdil Halk Arenası'nı salladı ''Mustafa Kemal bir kez daha kazandı !'4695 izlenme
Berna Laçin Kılıçdaroğlu’nun fazla oy aldığı sandıklardaki skandalı açıkladı67 izlenme
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden Diyanet'e büyük kıyak
‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’
Akaryakıta yapılan dev zam taksi-dolmuş esnafını çileden çıkardı: 'Kontak kapatırız'
50 madenci özelleştirmeye karşı yer altında direnişte: "Çayırhan sevdasından vazgeçin!"