Olay ilçeye bağlı Ünlüpınar beldesindeki İmam Hatip Ortaokulu'nun pansiyonunda meydana geldi.
Öğle yemeğinde dışarıdan sipariş ettikleri pideleri yedikten sonrası rahatsızlanan 29 öğrencisi, baş dönmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphelenilen öğrenciler, tedaviye alındı.
29 öğrenciden 23'ü, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. 6 öğrencinin tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gümüşhane Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Öğrencilerden alınan bilgiye göre, öğlen yemeğinde pide ve ayrandan oluşan yemeklerini yedikten sonra şikayete konu rahatsızlıklarının başladığı ifade edilmiştir. Hastanede tedavi gören öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olup, durumu ciddi olan bulunmamaktadır. Ayakta ve yatarak tedavi gören 29 öğrenciden 23’ü saat 19.00 itibarıyla hastaneden taburcu edilmiş olup, 6 öğrencimizin müşahade altında tedavisine devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, laboratuvar analizleri yapılmak üzere su ve gıda numuneleri alınmıştır. Ayrıca, olayla ilgili olarak Kelkit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır."
halktv.com.tr
Kaynak:DHA
Öz kızına sistematik istismarda bulundu, kızın hamile olduğu ortaya çıktı!88 izlenme
EYT'deki ayrımcılığa isyan: 'İşverene tanıdığınız hakkı bize çok görmek hangi vicdana sığar?'50 izlenme
Avrupa'nın Türkiye ile ilgili raporu skandallarla dolu: AA ile ilgili çok çarpıcı tespit29 izlenme
HÜDA PAR dans eden öğrencilere saldıranlara sahip çıktı29 izlenme
Filistinlilerin neden yere cola dökmediği ortaya çıktı: Coca-Cola'nın Filistin'de 4 fabrikası varmış!56 izlenme
Kendisine ahlaksız cevap veren TRT spikerine Berna Laçin’den cevap!112 izlenme
İşe gitmeden maaş alanları bildiren CHP'li başkana ölüm tehdidi32 izlenme
Erdoğan'ın hesabı piyasadan döndü25 izlenme
'Domuz' polemiğinde yeni perde: Fatih Altaylı, Hilal Kaplan'ı yerin dibine soktu!
İstanbul’da 8 kişiyi öldüren katilin binaya giriş çıkışlarına ait görüntüler ortaya çıktı
Sinan Meydan'dan harf devrimini hedef alan Bilal Erdoğan'a yanıt!
Sinop'ta "askıda hamsi" uygulaması başladı: "Vatandaşın alım gücü düşük. Bir vatandaş 10 liralık hamsi verir misin? diye sordu"