Girne Limanı açıklarında alabora olan yolcu gemisinin kaptanı, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Girne Kaza Mahkemesine çıkarılan toplam 14 kişiden dokuzu hakkında üç gün süreyle tutuklama emri verildi.
Kazaya karışan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu deniz otobüsü, KKTC'deki Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapıyordu.
Gemi, dün öğle saatlerinde Girne'den ayrıldıktan kısa süre sonra ön kısmından su almaya başladı. Mürettebat Girne Limanına dönmeyi denerken gemi alabora oldu.
Gemide 259'u yolcu, sekizi mürettebat olmak üzere 267 kişi bulunuyordu. Ekipler 241 kişiyi kurtardı, sekiz kişi ise yaşamını yitirdi.
Arama kurtarma ekipleri, 18 kişi için çalışmalarını sürdürüyor.
Yetkililer, kaza sonrasında geminin kaptanı ile yedi mürettebatı gözaltına aldı. Kaptan bugün sabah adliyeye sevk edildi ve kazaya ilişkin mahkeme süreci başladı.
AA'nın aktardığına göre kaptan M.Ö. ile mürettebattan M.S, M.G, S.E, V.H, R.İ, Z.Ö. ve K.K., ayrıca şirket çalışanı A.Ö. Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Hâkim, kimlik tespitinin ardından "tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan aranan yedi kişinin de mahkemeye getirilmesini istedi. Duruşmanın, bu kişilerin getirilmesiyle saat 11.30'da yeniden başlayacağını duyurdu.
Kaptan ve mürettebat mahkemeye verdikleri ifadede, dalgalar sonucunda geminin ön tarafının koptuğunu ve geminin bu nedenle alabora olduğunu beyan etti.
İfadelerde, meteoroloji verilerine göre çıkışta bir sorun bulunmadığı, gemi sertifikasyonunda hem seyir hem de idari açıdan izinlerin mevcut olduğu savunuldu.
Mahkeme; teknik verilerin toplanmasını, tanıkların dinlenmesini ve diğer belgelerin tamamlanmasını istedi. Ayrıca konuyla ilgili Türkiye'de soruşturma açılıp açılmadığının öğrenilmesini talep etti.
İlerleyen saatlerde mahkemeye çıkarılan 14 kişiden dokuzu hakkında üç gün süreyle tutuklama emri verildi.
NEFES
Emekliye bir eziyet daha: ATM dayatması23 izlenme
Emekliye zamda yeni formül: İlk kez denenecek48 izlenme
Antakya'da yıkılan Kule Apartmanı'yla ilgili skandal: Cezayı ödeyip inşaata devam etmiş!56 izlenme
Yandaşları zengin eden hazine garantili projelerde günlük borç 760 milyon TL!56 izlenme
Bülent Arınç tartışma yaratan maaşıyla ne yapacağını açıkladı67 izlenme
Dilan Polat'ın 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafındaki fenomenlerle ilgili yeni gelişme49 izlenme
Mehmet Şimşek’in yeni icadı vatandaşı üzecek: Hiç bu kadar pahalı olmamıştı33 izlenme
Cebinden Euroları çıkardı, ekonomiye isyan etti "Bunu Almanya'da 1.5 günde kazanırsın"55 izlenme