2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi; turizmi teşvik etme gerekçesiyle otel, özel hastane ve özel okulların bodrum katlarını emsal dışı yani inşaat alanı dışında bırakarak gizli imar affı getiren plan notu düzenlemesi hazırlamıştı. Plan notu 3 yıldır parsel parsel imar planlarına işlenerek kaçak bodrum katlarına gizlice af getiriliyor.
En son “Bakırköy Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı” planlarına eklenen düzenleme İBB Meclisi temmuz ayı oturumunda gündeme geldi. Plan notu düzenlemesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre incelenmek üzere İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'ne iletilmişti.
Kurulun plan notuna ilişkin 20 Nisan 2018 tarihli kararı temmuz ayı meclis oturumunda ele alındı. Kurul kararında turizm tesisleri, özel eğitim tesisleri, özel sağlık ve özel sosyal kültürel tesis alanlarına uygulanacak plan notu değişikliği yapılırken “Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı”na dair alan araştırması yapılmadığı ve plan değişiklik teklifinin etkileyeceği taşınmazlara ilişkin yer altı ve yer üstü korunması gerekli kültür varlıkları açısından herhangi bir değerlendirme bulunmadığı tespit edildi.
Kurul bu değişiklik teklifini, koruma amaçlı imar planları hakkındaki ilgili yönetmelikte belirlenen kriterleri karşılamaması nedeniyle uygun bulmadı. Kurul kararı incelenmek ve gereğinin yapılması için İBB Meclisi'ne havale edildi. Kurulu kararını değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu plan notu düzenlemesini iptal etti. Karar mecliste oy birliği ile kabul edildi. Mayıs ayı İBB Meclis oturumunda da Sarıyer ilçesinin “Kilyos Demirciköy ve Rumelifeneri”, “Zekeriyaköy Uskumruköy” bölgesi ile “GümüşdereKısırkaya” bölgesi planlarına bu notun işlenmesini uygun bulunmadığı için iptal edilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gizliimaraffisitengelinetakildi2588962/
Özgür Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: "Sen Gezi'yi yayınla ben Manavgat'ı yayınlayacağım"32 izlenme
Bahçeli, 'laiklik bildirisi'ni hedef aldı, ilahi fenomenlerine övgüler yağdırdı26 izlenme
İsrailli yetkililer İran dini lideri Hamaney'in öldürüldüğünü iddia etti60 izlenme
Attıkları hava fişekler yangın çıkardı: Vatandaş isyan etti!25 izlenme
İBB davasında 41. gün: Bir itirafçı daha etkin pişmanlığa nasıl ikna edildiğini anlattı26 izlenme
Sen misin iktidarı eleştiren! Mimarlar Odası'nın yöneticilerini tek tek memuriyetten atıyorlar43 izlenme
Ümit Özdağ hain planı deşifre etti, gizli tehlikeyi açıkladı! "Örgüt silah bırakmadı!"23 izlenme
TRT 100 milyonu konuk ağırlamaya harcadı!58 izlenme