CHP’li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik sabah saatlerinde düzenlenen operasyon ile 13 kişi gözaltına alındı. Operasyona gerekçe olarak ise konser harcamaları gösterildi.
ABB’ye yönelik operasyon öncesi hazırlanan bilirkişi raporundaki isimler dikkat çekti. halktv.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre, söz konusu operasyona yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda bir muhasebe bilim uzmanı, ihale mevzuatı uzmanı ve bir de Sayıştay uzman denetçisinin imzası bulunuyor. Raporda yer alan muhasebe bilim uzmanı bilirkişinin ABB’ye yönelik diğer başvurularda da imzasının olduğu ortaya çıktı.
Söz konusu bilirkişinin, daha önce Mansur Yavaş’ın şikâyet ettiği dosyalarda şüpheliler lehine rapor veren ve sonrasında takipsizlik kararı verilmesine yol açan bilirkişi olduğu da ortaya çıktı.
Böylece, konular farklı olmakla birlikte söz konusu ismin, Gökçek ve önceki yöneticiler lehine rapor hazırlarken, CHP döneminde ise yöneticiler aleyhine rapor hazırladığı ve operasyonlara gerekçe raporlara imza attığı belirlendi.
Öte yandan bilirkişilerden bir başkasının da benzer biçimde farklı bir dosyada daha ABB’ye yönelik incelemelerde görevlendirildiği de ortaya çıktı.
İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlarda dört bini aşkın bilirkişi arasından, sürekli olarak aynı bilirkişinin atandığı ve devamlı olarak CHP’liler aleyhine rapor hazırladığı ortaya çıkmıştı. Bu durumu kamuoyuna duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve haberleştiren gazeteciler hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Belgelerle de kanıtlanan "aynı bilirkişi" tartışmasına ABB Başkanı Mansur Yavaş da dikkat çekmişti.
Operasyon sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:
Yakın zamanda bir basın toplantısıyla açıklayacağımız üzere, yaptığımız şikâyetlerle ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarının hep aynı kişiler tarafından yazıldığı, bu kişilerin hazırladığı raporlarla kapatılan dosyalar ve bu dosyalardaki şüphelilerin siyasi kimlikleri kamuoyu ile paylaşılacaktır. 4 bin bilirkişi arasından hep aynı kişilerin görevlendirilmesi ciddi bir sorun teşkil etmektedir.
Örneğin AKP İl Başkan Yardımcısına verilen teleferik ihalesinden kaynaklanan güncel zarar yaklaşık 58 milyon dolar (2,4 milyar TL) olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır.
Yine aynı bilirkişiler; Melih Gökçek’in imzasının bulunduğu makam oluru olmasına rağmen “imzası yok” diyerek bilirkişi raporu hazırlanmış akabinde savcılıkça takipsizlik kararı verilmiştir.
Bir başka örneği de 2015’te Seymen su ile yapılan sözleşme kapsamında hiçbir hizmet alınmadan milyonlarca lira kamu zararı oluşmuştur. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, dosyada 16 kez savcı değişmiş, halen iddianame düzenlenmemiştir.
Bizim beklentimiz; bekletilen bu dosyalarla ilgili soruşturmaların derhal yapılması, şahıslar hakkında gözaltı, ev araması ve tutuklama tedbirlerinin uygulanmasıdır.
Almanya'da onlarca kişilik PKK'lı gruba karşı Bozkurt yaparak karşı çıktı61 izlenme
Yan gelip yatan Suriyeliler, devletin verdiği parayı ATM'den çekiyor ! İyi uykular Türkiye !485 izlenme
Kongre serbest, çiftçiye iki cümle yasak!94 izlenme
Erken seçim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum: "Erdoğan son kez aday olabilir"42 izlenme
Bakan Kurum, İstanbul Boğazı'nın Saray'a bağlanmasını böyle savundu! 'Uzun zamandır talep vardı!'811 izlenme
Toprak kaydı, ray çöktü... İhaleleri aldılar, sorunları görmüyorlar33 izlenme
Eray Karadeniz yine şaşırtmadı: Atatürk portresini de kaldırmış28 izlenme
Dünyaca ünlü çağlayan özelleştirme kurbanı! Tortum Şelalesi’nin suyunu kestiler!71 izlenme
Yerebatan Sarnıcı'na giden bir vatandaş, dilek için turistlerin attığı bozuk paraları topladı! "Siz dilek tutmaya devam edin, ben yolumu buldum"
AKP'li trol Furkan Bölükbaşı'nın hesabına haciz kondu
Ayşe Ateş FETÖ iddiasıyla ilgili MİT'e seslendi: "Bildiklerinizi açıklayın"
ÇEDES adı altında öğrencilere cami temizletiyorlar