Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 750 milyon dolar harcayarak yaptırdığı Ankapark, ‘batık park’ oldu. Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine inşa edilen Ankapark’ın 400’e yakın çalışanına aylardır maaş ödenmedi. Aralık ayında iki buçuk milyon TL’lik borcu nedeniyle elektriği kesilen Ankapark, yaklaşık bir buçuk aydır kapalı durumda.
İşten çıkarılan çalışan sayısının 560’a ulaştığını belirten Ankapark çalışanı Alican Kaya durumu BirGün’e anlattı. Kaya, “Benim üç buçuk aylık alacağım var ve toplam 8 bin TL gibi bir miktar. Bizlere sürekli ödemelerin ileri bir tarihte yapılacağı söyleniyor. Şimdide de yine 18 ile 20 Ocak arasında ‘kısmi ödeme’ yapılacak deniliyor” dedi.
Elektriklerin uzun süredir olmadığına da değinen Kaya şöyle konuştu:
“Hâlâ elektrikler kesik ve arkadaşlarımız orada soğukta duruyor. Özellikle o büyük çadırlar ısıtma sistemi olmadan çok soğuk oluyor ve kış gününde de arkadaşlarımızı düşünüyoruz. Onlar şu anda ekmek parası için oradalar. Bizlere ‘elektrikler geldiğinde sizleri çağıracağız’ dediler. Fakat aradan zaman geçmesine rağmen bir gelişme olmadı ve arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre faturalar ödenmediği için doğalgaz da kesildi.”
https://www.haber3.com/guncel/gokcekinankaparkiartikbatikparkhaberi5072674
Atatürk'ün mirasına Amerika yerleşiyor!585 izlenme
"Okur yazısı" kılıfıyla Atatürk'e hakaret!70 izlenme
İcralık olan Yavuz Bingöl villasını satacak!294 izlenme
Borsa İstanbul paylarının Katar’a kaça satıldığı bilinmiyor!118 izlenme
Nereden nereye... 2006'da Almanya'da Atatürk el üstünde 2023'te Arabistan'da yasak!33 izlenme
AKP'nin Bülent Tezcan'a açtığı davada karar!258 izlenme
Berlusconi’den Erdoğan’ı kızdıracak sözler171 izlenme
Ukrayna'nın Mariupol ve Okhtyrka kentlerine Rus saldırıları devam ediyor!95 izlenme
İlk gününde revire kaldırıldı: Dilan Polat'ın cezaevindeki o isteği kabul edilmedi
AKP’li eski başkan ‘müze’ diye yatak odası yaptırmış!
Araç sahiplerine kötü haber: Otogaz LPG'ye zam geldi! 10 lirayı aştı!
Bunlar dert değilmiş! Enflasyon ve zamlar, emeklilerin düşük geliri, yabancılara mülk satışı