FETÖ ve DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve geçen aylarda tahliye edilen Bakırköy Cezaevi hekimi Alp Çetiner’le ilgili soruşturmayı yürüten dönemin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner’in doktor olan eşi Nermin Aydıner’in, yaklaşık bir ay önce Çetiner’in yerine atandığı ortaya çıktı. İstanbul Tabip Odası (İTO) avukatı Meriç Eyüboğlu, bu olayın hukukun kâğıt üzerinde kaldığını gösteren çarpıcı bir örnek olduğunu söyleyerek, “Soruşturma savcısı sizi FETÖ ile ilişkilendirecek, hakkınızda tutuklama kararı çıkacak. Sizden boşalan koltuğa eşi oturacak. İşte yeni Türkiye” dedi. Ömer Faruk Aydıner, geçen günlerde vekâleten yürüttüğü Adalet Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevine asaleten atanmıştı.
YANGINA BAKINCA YANDI
Bakırköy Kadın Cezaevi’nde kalan 29 siyasi kadın tutuklu, 1 Ağustos 2016 tarihinde, sohbet hakkı, kitap yasakları gibi uygulamalara tepki vermek amacıyla koğuşlarını ateşe vermişti. Olayın ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatarak cezaevi doktoru Alp Çetiner’in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye çıkarılan Alp Çetiner, “Tutukluların ayaklanmasına iştirak etmek”, “FETÖ ve DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme kararında, koğuşta çıkan yangın sırasında gardiyanlara pet şişe fırlatan mahkûmların Çetiner’e şişe fırlatmadığı iddiası ile gizli tanık beyanları da ‘delil’ olarak gösterilmişti.
‘GÖREVİNE DÖNEMEDİ’
33 yıllık doktor Çetiner, ifadesinde, hakkındaki suçlamaların iftira olduğunu, mahkumların yangından çıkan dumandan zehirlenebileceği düşüncesiyle koğuşlara bakmaya gittiğini söyledi. Çetiner, “Şimdiye dek birçok cezaevinde doktorluk yaptım. Hekimlik dışında hiçbir ilişki kurmadım” dedi. Çetiner’e soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner’in, “Yangın esnasında koğuşların oraya neden geldiniz?”, “Siz itfaiyeci misiniz?” gibi sorular yöneltildi. Bu soruşturma nedeniyle açığa alınan Çetiner ise hâlâ görevine geri dönemedi.
KOLTUĞU DOLDURDULAR
Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; Ömer Faruk Aydıner’in doktor olan eşi Nermin Aydıner’in Bakırköy Cezaevi’nde Çetiner’den boşalan koltuğa oturduğu ortaya çıktı. İTO avukatı Meriç Eyüboğlu, Alp Çetiner’in gözaltına alındığı süreçte Bakırköy Adliyesi’nin alt katındaki nezarette tutulduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminin ardından anlaşılmaz bir şekilde Bakırköy Cezaevi’ne yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. O günlerde koşullar daha da sertti. Alp Bey’in eşi, ailesi, kendisinden haber almak isteyenler nerede tutulduğunu dahi bilmiyordu. Alp Bey kendi dünya görüşüne ters bir biçimde, ‘FETÖ’ ile ilintili olduğu suçlamasıyla tutuklandı. Karanlık bir sürecin sonunda tahliye edildi. Soruşturmayı yürüten savcının eşinin Bakırköy Cezaevi’ne atanması hukuka dair tartışmalar yaptığımız bu günlerde çarpıcı bir örnek olmuş. Alp Bey’in kıymetle yürüttüğü görevine soruşturma savcısının eşinin oturması hukuki olarak, bir yurttaş olarak çok üzücü. Hukuk yok derken boş yere konuşmuyoruz”
ANLAŞMAZLIK YAŞANDI
Nermin Aydıner’in cezaevi doktoru olarak atanmasının ardından, revirdeki sedyeler kaldırıldığı için hastaların ayakta tedavi edildiği, psikologların odasına bebek emzirme odası açmaya çalışıldığını ancak psikologların meslek etiği gereği bunu kabul etmediği, bu nedenle Dr. Nermin Aydıner ile psikologlar arasında anlaşmazlıkların yaşandığı iddia edildi.
http://odatv.com/gorevdenaldigiisminyerineesinigetirdi2411171200.html
Helallik isteyen Erdoğan’a depremzededen tepki! “Helalleşmeye ancak özür dilenerek başlanır. Adıyaman halkından üç gün özür dile bakayım”64 izlenme
AKP'de bir il başkanı daha istifa etti28 izlenme
Dünyanın en pahalı geçilen ikinci köprüsü! 8 kat fazla ödüyoruz!95 izlenme
Taksim’de ‘duran adam’ eylemi: 19 genç serbest bırakıldı33 izlenme
Derin yoksulluğun tablosu: Biri 600 TL borçlanmış bakkala, biri 'çay yok' dedi, diğeri yağ sürmüş çocuğun ekmeğine...103 izlenme
Türkiye, damat Cuma Doğan ve kayınvalide Güldane Şahin arasındaki 'yasak aşk'ı konuşuyor102 izlenme
Kutlu Özemrak isimli yemek yayıncısının, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda bir lokantada toplam 27 Euro’ya (950 TL) yediği 2 kişilik yemek dikkat çekti59 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.076 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.325.435’e, can kaybı da 48.668’e yükseldi!69 izlenme
İsmini saklayan AKP'li yetkili ifşa etti! Kaşıkçı dosyası için Araplar iktidara ne verdi?
Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı!
Atatürk'e 'put' diyen AKP'li isim fena kıvırdı!
Bir Türkiye gerçeği: Mezun oldular, iş bulamadılar, kredi çektiler, haciz geldi!