MHP Genel Merkezi tarafından dün kapatılan MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın yöneticilerine yönelik bugün operasyon düzenlendi. Operasyonda görevden alınan İl Başkanı ve çok sayıda MHP’li yönetim kurulu üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan İl Başkanı Kayaalp tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda, görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.
T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre; Kayaalp'ın 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre istismarı öğrenen aile, Diyarbakır Emniyeti'ne MHP'li Cihan Kayaalp ve MHP örgütünden O.K. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara 'daki MHP Genel Merkez'ine kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı.
Habere göre; gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü'ne götürüldü. Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın feshedildiğini ve binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. Yalçın'ın, 'görüldüğü lüzüm üzerine' diyerek açıkladığı kararın, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılacak operasyon duyumuyla alındığı ortaya çıktı.
25 metrelik lüks yatla seçim çalışması40 izlenme
AKP yasakları hiçe saydı, Erdoğan'a yurttaş tarafından dava açıldı!139 izlenme
Artvin'de İmamoğlu'na bağış için kuyruğa girdiler!117 izlenme
Karneyle ilaç alma dönemi yakındır! “İlaç yokluğu toplumsal krize dönüştü”54 izlenme
İsrail Yemen'in başkenti Sana'yı vurdu28 izlenme
Genco Erkal: "Huzursuz, korkuyor, sonunun geldiğini görüyor"51 izlenme
MHP'li yöneticiden şehit ailelerine şoke eden tehdit40 izlenme
İBB, üniversite öğrencilerine 3200 TL burs verecek!42 izlenme