Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında savcılık kararıyla gözaltına alındı. Bozbey'in evinde arama yapılmıştı. Bursa merkezli soruşturma kapsamında Bursa, İstanbul, Balıkesir ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Açıklamaya göre toplam 59 kişi hakkında işlem yapılmış, bunların 55’i gözaltına alınmış, 4 kişi için de yakalama çalışması sürmüştü.
Sabahın erken saatlerinde eşi, kızı ve 55 kişi ile beraber gözaltına alınan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ilk açıklamasını yaptı. Bozbey ile görüşen CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, Bozbey'in, "Çağırsalardı gelirdim. Şafak baskınıyla bu şekilde buralara getirilmek doğru değil. İşin siyasi olduğunun göstergesi. Arkadaşlarımız ben varmışım gibi hizmetleri aksatmadan çalışmaya, Bursalılara hizmet etmeye devam etsin. Bursalılar bizden hizmet bekliyor." ifadelerini kullandığını aktardı.

Yücek Akbulut'un ifade ettiklerine göre Bozbey, suçlamaların 1015 yıl önceki yapılan suçlamalar ile ilgili olduğunu düşündüğünü, dört dönem Nilüfer Belediyesi Başkanlığı'nı yaptığını, kendisine kimsenin suçlamada bulunmadığını ancak İmamoğlu sürecinden sonra suçlamaların geldiğini söyledi. Bozbey bu durumu kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade etti.
Bozbey ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bursalılara yapılanların doğru olmadığını söyledi:
"Bursalılara yapılan doğru değil!
Bursa’yı, Bursalıları çok sevmekten ve hizmet etmekten onur duyuyorum.
Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda yürümekten onur duyuyorum.
Mücadelem; Bursa’nın geleceği, ekmeği ve bereketi içindir!"
Mustafa Bozbey sosyal medya hesabından daha sonra yaptığı son açıklamasında söz konusu iddialar hakkında çok sayıda soruşturma yapıldığını ancak bunların her defasınad asılsız çıktığını kaydetti.
Yargıya ve Bursalılara verilmeyecek hesaplarının olmadığının da altını çizen Bozbey, ne şartlarla olursa olsun dik durup işlerini yapacaklarını belirtti:
“Bu sabah, son dönemde sıkça başvurulan şafak operasyonlarından biri ile gözaltına alındım.
Oysa çağrılsaydım, daha önce birçok iddia kapsamında olduğu gibi yine kendim gider, ifademi verirdim.
Yöneltilen suçlamaların üzerinden uzun yıllar geçmiştir.
Bu iddialar ile ilgili çok sayıda soruşturma yapılmış, her defasında asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.
İçimiz rahat, yargıya da Bursa halkına da veremeyeceğimiz bir hesabımız yok.
Herkes şunu bilmelidir ki;
Bizler görevlerimize kişisel amaçlar için değil, Bursa ve Bursalılar için hizmet etmek üzere geldik.
Hangi şartlarda olursak olalım dik duracağız, işimizi yapacağız.
Benim bu geçici yokluğumda;
tüm çalışma arkadaşlarım,
ben görevimin başındaymışım gibi,
Bursa’ya hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam etsinler, görevlerini layıkıyla yapsınlar.
Hiçbir hizmet aksamasın,
hiçbir vatandaşımız mağdur edilmesin,
Bizim önceliğimiz de, sorumluluğumuz da değişmemiştir:
Bursa ve Bursalılar.”
Yasadışı bahis soruşturması: 8 sosyal medya fenomeninin hesaplarına erişim engeli!43 izlenme
Türkiye, seçime odaklandı. Skandallar ardı ardına gelmeye başladı!155 izlenme
Belediye istiyor, kaymakamlık vermiyor: Atatürk ismi mahkemelik oldu102 izlenme
İBB davasında ikinci celsenin 33. günü: Fatih Keleş "Somut bulgu yok. İddia makamı niyet okuyor"17 izlenme
Gökçek’i aklayan bilirkişi operasyona gerekçe raporu hazırlamış25 izlenme
Akıllarınca Atatürk ile Erdoğan'ı eşitlediler38 izlenme
Milletin makamında skandal poz!116 izlenme
'Maaşım yok, emekli değilim, kirada oturuyorum, bugün buluyorum yarın bulamıyorum' Peki oyunuz kime 'AKP'ye !'1718 izlenme
AKP’li eski başkandan ‘Neden belediyenin borcunu açıkladın?’ davası!
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Vali korumasının kayıp aracı belediyede çıktı
Kocaeli'de "Geçinemiyoruz" diyenler imza topluyor!
Barış Atay'a saldıranların dikkat çeken bağlantıları ortaya çıktı!