Sarıalioğlu geçen yılki stok sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını belirtti ancak geçen yıl 72.64 TL olan grip aşısının bu yıl yüzde 62.50 oranında, yani yaklaşık 45 TL zamlanarak 117 TL olduğunu açıkladı.
Bu durum, “Stokta aşı olsa bile zaten ekonomik olarak oldukça sıkıntılı günler geçiren vatandaş, bu fiyattaki aşıyı olabilecek mi?” sorusunu akıllara getirdi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu
“BU SENE 2 MİLYON 400 BİN DOZ CİVARINDA OLACAK”
Aşıların 15 Eylül Çarşamba günü eczane depolarına gelmeye başlayacağını belirten Sarıalioğlu, “Geçen sene gelen 1 milyon 350 bin doz civarındaydı; bu yıl toplam doz 2 milyon 400 bin civarında olacak. Neredeyse 2 katına yakın olacak. Geçen seneki gibi bir stok sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyoruz, sıkıntı yaşanmayacak herhalde çünkü 2019'da da sayı bu civardaydı, bir sıkıntı yaşanmamıştı” bilgisini verdi.
“BU SENE KISITLAMALAR KALKTI”
“Bu sene başka bir farklılık daha var” diyen Sarıalioğlu, “Geçen sene devlet, kimlerin grip aşısı olabileceğine karar vermişti, kronik hastalığı olanlar ve benzeri… Bu sene o kısıtlama kaldırıldı. İhtiyaç duyan herkes aşısını olabilecek. (Aşılar) 15'inde depolarımızda olacak. En kötü ihtimalle 16'sı sabahı eczanelerde olacak” şeklinde konuştu.
“OKULLARIN AÇILMASIYLA AZ DA OLSA (GRİP) VAKALAR GÖRÜLMEYE BAŞLADI”
Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte az da olsa grip vakalarının görülmeye başladığını; o çocukların hastalığı evdeki diğer bireylere bulaştırabileceğini vurgulayan Sarıalioğlu, “O yüzden bir an önce aşı olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
“MÜMKÜNSE AYNI GÜN AŞI OLMAYIN”
Sarıalioğlu, “Covid aşısı ile grip aşısını eşzamanlı olarak yaptırabilir miyiz?” sorumuza ise şu yanıtı verdi:
“Bilimsel olarak bir sıkıntı yok. Ama biz şöyle düşünüyoruz: Covid aşısı da grip aşısı da inaktif virüs. Aynı gün iki farklı inaktif virüsü vücuda verdiğinizde alerjik reaksiyon ihtimali artar. O yüzden mümkünse aynı gün olmamalarını tavsiye ediyoruz hastalarımıza. Vatandaşlar mutlaka aşılarını olsunlar. Covid ile Influenza'ya bir arada yakalandığınızda risk çok büyüyor. O yüzden mutlaka (hem Covid hem de grip aşısı) iki aşıyı da olup tedbir almakta fayda var.”
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/gripasisinayuzde62zam6647256/
Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarında büyük fark44 izlenme
Tüketici derneğinden zam tepkisi: "Çay kaşığıyla verdiniz, kepçeyle geri alıyorsunuz"49 izlenme
Murat Yetkin'den bomba iddia! '5'li çete'den art arda çekilme haberleri 'Biz bu ihalede yokuz'65 izlenme
Yakılarak katledilen Aylin Sözer'in katıldığı programda 'şiddetle' ilgili sözleri ortaya çıktı!107 izlenme
Toplumun derdi ekonomi39 izlenme
Kıyafete para yetişmiyor: Yurttaş ikinci ele mahkum!41 izlenme
Dolarını bozdurana vinç bedava!133 izlenme
Bakanlıktan kullanılmayan havalimanı açıklaması! "Gerektiği anda kullanılacak"73 izlenme
Köylere giden yok… Evler yıkıldı, can kayıpları var, yiyecek kıtlığı yaşanıyor…
Dışişleri’ne 4 milyon liralık ‘lastik’ alındı!
Erdoğan'ın 'hocası'ndan seçim fetvası
Bilim Olimpiyatları'ndaki 92 madalyanın 73'ü Cemaat öğrencilerine verilmiş ! AKP'li Bakan da çok şaşırmış nedense !