Türk Telekom, Çayırhan, elektrik dağıtım şirketleri gibi birçok zararlı özelleştirmeye imza atan AKP, aynı yöntemden vazgeçmiyor. Son olarak Çayırhan'ın ardından Soma Termik Santrali'nin de benzer şekilde satılması gündemdeyken bu listeye şimdi de Gübretaş'ın eklendiği iddia edildi. İşçilerle toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalamayan şirketin, bilinçli olarak zarara uğratılıp ucuza yandaşlara satılacağı iddiaları dolaşıyor.

İŞVEREN HAREKETE GEÇMİYOR
2025’in ilk 6 ayında 2.2 milyar TL kâr açıklayan Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (Gübretaş) 48 gündür üretim yapmıyor. İşçilerin yüzde 85’lik zam talebine karşı işveren yüzde 30 teklif edince işçi greve çıktı. Tarımdanhaber'in haberine göre, gübre ihtiyacını buradan karşılayan Tarım Kredi Kooperatifinin, bu süreçte Mehmet Cengiz’e ait Eti Gübre’den 10 bin ton gübre alması dikkat çekti. Böylece Gübretaş’tan boşalan milyonluk pazar Cengiz’e kalırken, kulislerde Gübretaş’ın bu şekilde zarar ettirilerek birilerine peşkeş çekileceği iddiaları dolaşırken grevi sürdüren Petrolİş Sendikası Başkanı Süleyman Akyüz, “Biz bu sektörün en büyük firmalarında örgütlüyüz, ilk defa bu kadar uzun süren bir grev gördük. 48 gündür üretim durmuş ve işveren tarafı harekete geçmiyor. Bu kadar uzun süre tabi bazı iddiaları güçlendiriyor, kafa karıştırıyor” dedi.

Cengiz ve Tarım Kredi grev kırıcılık yapıyor
Gübretaş'ın üretiminin durdurulmasıyla birlikte Tarım Kredi'nin ihtiyacını Mehmet Cengiz'in şirketi Eti Gübre'den karşılamasını eleştiren Petrolİş Başkanı Süleyman Akyüz, "Eti Gübre’ de Tarım Kredi de bu alışverişle grev kırıcılığı yapıyor. Maalesef örgütsüz işyerlerinde böyle hamleler görüyoruz. Bazı şeylere şaşırmıyoruz artık" diye konuştu. Gübretaş yönetiminin görüşmeler sırasında hükümetin kamu işçisi ile sürdürüğü zam pazarlığının sonuçklanmasını beklediğini de söyledi.
Sözcü
Yılan hikayesine dönen tünel... Sayıştay: "Müteahhitlere ödenen 88 milyon TL geri alınmalı"43 izlenme
Silivri'den seslendi: "Zeydan Karalar'ın burada ne işi var?"7 izlenme
Şehidin babası konuştu: Cenazeme herkes gelebilir330 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı100 izlenme
Melih Gökçek ve 'Travesti Okşan' hakkında bir skandal daha249 izlenme
Filistin'e destek yürüyüşünde 'Katil Zim, katil Maersk' pankartı açmak isteyenlere gözaltı!29 izlenme
İstanbul metrosundaki sapık tacizciyi yolcular yakaladı!96 izlenme
Erdoğan'ı protesto ettiği için tutuklanan gençler 'çıplak arama' iddialarını tekrarladı15 izlenme
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı: 2018'de ilk kez oy kullananların yüzde 76.7'si Cumhur İttifakı'na oy vermedi, Türkiye'nin kaderi Z kuşağının elinde
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan 'çay atma' açıklaması "Çay atmak hakaret ise bunun muhatabı cumhurbaşkanıdır"
Cübbeli Ahmet, Alaattin Çakıcı'nın elini öpmek için şekilden şekile girdi!
İlber Ortaylı: Atatürk olmasaydı İstanbul'u turist gezisinde görürdük