AKP’den Abdullah Gül’ün Gezi Direnişi’ne ilişkin açıklamalarına tepki gelmeye devam ediyor. Mustafa Varank havuz medyasına verdiği bir röportajda Abdullah Gül’e ve Babacan ve Davutoğlu’nun kurduğu yeni partilere ateş püskürdü. AKP içerisindeki psikolojik kırılganlığı anlatması bakımından önem arz eden röportajda Davutoğlu ve Babacan için ‘kendilerine verilen görevden alındıkları için nefislerine yenildiler’ ifadesini kullandı.
Varank, ‘Gezi Direnişi sırasında başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında medyaya yansımayan bir diyaloğu da anlattı.
Bakan Varank, Gül’ü AKP seçmenine şikayet ettiği o röportajda şu ifadeleri kullandı:
Gezi Direnişi eylemcilerinin Taksim meydanına alınmadığı süreçte CHP’nin bulunduğu miting talebi için Erdoğan’ı arayan Gül’ün, “Ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin, CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar” dediğini söyleyen Varank, Erdoğan’ın, “Abdullah Bey siz bunları tanımazsınız, bu işleri çok iyi bilmezsiniz, eğer bunlar bu meydana girerlerse bu meydandan bir daha asla çıkmazlar. Madem ısrar ediyorsunuz buna müsaade edeceğim ama çok pişman olacaksınız” yanıtını verdiğini kaydetti.
Abdullah Gül’ün Gezi parkı eylemleri ile ilgili, “Gezi Parkı eyleminden demokrasimizin ulaştığı noktayı ortaya koyması açısından gurur duydum” açıklamasına sert bir dille tepki gösteren Varank, “Sayın Cumhurbaşkanımızı Abdullah Gül aradı ve dedi ki; ben rica ediyorum, lütfen müsaade edin, CHP meydana girsin, sonra zaten kendileri oradan ayrılacaklar’. CHP o meydana girdi… Şimdi kendime soruyorum ‘Acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?” dedi.
Bakan Varank, “Gezi hadislerini kahramanlıkla tanımlayanlar var. Bunlardan gurur duyanlar var” sözleriyle Gül’e işaret ederek şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki; ‘asla biz bu meydanı bu göstericilere açamayız, bu meydana girerlerse bir daha asla çıkmazlar’.
Bakan Varank sözlerini şöyle sürdürdü:
Dolayısı ile Abdullah Bey’in gurur duyduğu hadiselerin aslında müsebbibi biraz da kendisidir. Çünkü kendisinin ısrarı ile CHP o meydana girdi ve o meydan 2 ay boyunca işgal edildi. Ben şimdi o zamanları düşündüğümde ‘acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?’ diye kendi kendime soruyorum.”
Trafik cezaları beşe katlandı32 izlenme
Son dakika.. Vakıfbank dünya şampiyonu oldu!117 izlenme
Gayrimenkuller satıldı! SGK krizin eşiğinde!108 izlenme
'İşsizlik yok, iş beğenmezlik var' diyen tatlıcı iflasın eşiğinde18 izlenme
Tarihi Yapı MHP'li Belediyenin Borcuna Kurban Gitti35 izlenme
Sadece bir ilde bine yakın site erişime engellendi!21 izlenme
SGK'dan kritik uyarı: 130 bin emeklinin maaşı tehlikede15 izlenme
Adalet Bakan Yardımcısı'na gelen torpil mesajları haberlerine yayın yasağı30 izlenme