MASAK mevzuatı kapsamında işlem tutarı ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı 75 bin lirayı aşan işlemler ile vergi mevzuatı uyarınca 3 bin doları veya eşitini aşan işlemlerde kimlik tespiti zorunluluğu getirildi.
Döviz bürolarına ilişkin yapılan düzenlemeye tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Ekonomide alınan yanlış kararlar, toplumun refahını her geçen gün kısıtlarken, enflasyonu düşürmek için çareyi fahiş fiyat denetimleri ile marketleri denetlemekte arayan iktidar, kurdaki artışından sonra şimdi de yeni suçlu olarak ‘döviz büroları’ ilan etmişler. Kendi sloganları gibi; “Hayaldi gerçek oldu” ifadelerini kullandı.
Tekin, “İktidarın ekonomiye dair yaptığı bu ve benzeri gayri ciddi yaklaşımları artık kimse ciddiye almıyor. Geçmiş yıllarda soğan deposu baskınları ve tanzim market uygulaması gibi günlük adımlarla, marketlere polisiye önlemler başlatan iktidar şimdi de kurdaki artış için döviz bürolarından işlem yapacak kişilere kimlik gösterme zorunluluğu getirmiş. Güler misin ağlar mısın ekonomisi işte böyle oluyor” ifadesine yer verdi.
Tekin, “Gıda fiyatlarındaki artış için marketlere kızanların, artan kurdaki artış için de döviz büfelerine kızmasını çok normal karşılıyorum. Ancak, AKP iktidarı kendi yandaşları dışında herkesi “fırsatçı” olarak görmekten artık vazgeçmelidir” dedi.

Baskın anlayışını ironili şekilde eleştiren Tekin, şöyle devam etti:
“Fahiş artışlar sadece gıda da değil, başta kur olmak üzere birçok alanda gerçekleşmeye devam ediyor. Özellikle otomobil ve ev fiyatları da son birkaç yılda fahiş artışlar var. Kurdaki artış için döviz bürolarına kimlik zorunluluğu getiren iktidar, yükselen kiralar için emlakçılar ve oto galerilerini de basarsa kimde şaşırmasın''
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/akpsimdidefaturayidovizburolarinakesti1876572
14 yaşındaki genç gözyaşlarını tutamadı: 'Para için şerefinizi satmayın, ülke gidiyor'42 izlenme
Alevilerden flaş çıkış: ‘Artık eskisi gibi değiliz. Bizden oy alacaksanız…’1115 izlenme
Zeydan Karalar AKP'den kalan faturayı açıkladı: 400 milyon dolar43 izlenme
Şehit yakınına hakaret etti, ruhsatı iptal edildi!236 izlenme
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu: 19 bin 502 yığma taşıma seçmen tespit ettik374 izlenme
İmamoğlu: "Neden korkuyorsunuz, hani Türkiye televizyondan izleyecekti?"24 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘yolsuzluk’ açıklaması "Rahatsız eden veriler var"105 izlenme
Milli Savunma Bakanlığı 12 askerin şehit olduğu saldırının nasıl gerçekleştiğini açıkladı61 izlenme
Bir siyasi parti daha Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu
Önce şoför olarak almıştı: AKP'li Belediye Başkanı, yeğenini belediye başkan yardımcısı yaptı
85 yaşında pazarda ürün satarak geçinmeye çalışan teyze: "Çalışmadığım zaman açım!"
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı sızdırıldı: Tahminler değişti