Gallup tüm dünyada insanların ruh hallerini darmadağın eden pandemi sonrası duygulardaki değişimi ortaya koyan global bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre tüm dünya bu süreci hasarla atlattı ama en büyük zorluğu çeken ülkelerden biri de Türkiye oldu.
Global ortalamada tüm dünyada insanlar geçtiğimiz yıl daha az gülmüş. Araştırma, önceki günün bir anında gülümsediğini söyleyenlerin oranının global ortalamada yüzde 75'ten yüzde 70'e gerilediğini ortaya koyuyor. Ancak en dipte Türkler var. “Dün geçirdiğiniz günü aklınıza getirin, hiç gülümsediniz mi?” sorusuna Türkiye'den “Evet” diyenlerin oranı sadece yüzde 41. Türkiye'de yaşayanların yüzde 57'si gün içinde hiç gülümsemediğini söyledi.
KRİZİN FATURASI
Geçtiğimiz yıl Türkiye, iç savaş yaşayan Lübnan ile birlikte “en az pozitif deneyim yaşanan ülke” oldu. Gallup araştırmasında bu durum şu ifadelerle yorumlandı: “Türkiye'nin en dibe yolculuğunda ülkede 2018 yılından beri yaşanan sert ekonomik iniş çıkışlar etkili oldu. Hem ekonomik hem de politik karmaşanın ülke insanlarına faturası, 2017 yılından beri hayatlarındaki neşenin kaybolması olarak ortaya çıktı.”

Dünyada en stresli Perulular. Lübnan ve Ekvador'un ardından Türkiye 4'üncü sırada. Stresimiz son bir yılda 3 puan artmış. Türklerin yüzde 64'ü “Dün tüm gün içinde stresli bir dönem geçirdiniz mi?” sorusuna “Evet” yanıtı verdi. Yunanistan, Türkiye'nin ardından stres sıralamasında 5'inci.
Gallup araştırmasına göre Türkiye'de kızgınlık yaşayanların oranı tam 4 puan arttı. “Dün ağırlıklı olarak kızgınlık hissettiniz mi?” sorusuna yüzde 44 “Evet” yanıtını verdi. “Dün ağırlıklı olarak mutsuzluk hissettiniz mi?” sorusuna “Evet” diyen Türkiye vatandaşlarının oranı da 4 puan artarak yüzde 35'e çıktı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/gulumsememizivenesemizicaldilar6739707/
Medipol Üniversitesi’nde tahsis bereketi!98 izlenme
Canlı yayında çarpıcı anketi açıkladı: "Bu bir facia, korkunç bir şey"58 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Enflasyon artmaya devam edecek"42 izlenme
Fransa'da eylemciler, polis ve jandarma karakollarından yağmaladıkları silahlarla gözdağı verdi65 izlenme
Başkent'in israf kulesi 20 yıldır bitmedi42 izlenme
Sedat Peker bugün de 13 derin işaret mesajı paylaştı!136 izlenme
Ekrem İmamoğlu resmen duyurdu: "Önce aday, sonra Cumhurbaşkanı olma iddiasıyla yola çıkıyorum"35 izlenme
Maden faciasında ‘sensör’ kuşkusu51 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'a hapis cezası!
Kuzey Marmara Otoyolu'na 2.1 milyar lira 'garanti' ödemesi yapıldı!
Erdoğan'ın bakanlık teklifini reddeden Mehmet Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun kampanya videosunu beğendi! Şimşek daha sonra beğenisi geri çekti
AKP’den CHP’ye geçince ortaya çıktı: TÜGVA belediyenin binasına izinsiz konmuş!