Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gümüşlük sahilindeki antik gümrük alanında, bölgede yaşanan fırtına ve yağışların ardından deniz kıyısına inşaat molozu döküldüğü iddiası yerel basına yansıdı. Bölgeden çekilen görüntülerde kıyı çizgisinin insan müdahalesiyle tahrip edildiği, bazı işletmelerin denize kadar ulaşan dolgu ve metal panellerle sahil hattını değiştirdiği öne sürülüyor.
Bazı restoran işletmecilerinin inşaat molozlarını çuvallarla bölgeye taşıdığı ve bunların çuvalından çıkarılmadan denize yayılmış gibi göründüğü iddia ediliyor. Yerel esnaf ise, kıyı kenarına yerleştirilen “kıvrılmış metal” panellerin dalgaları kıracak nitelikte olmadığını, bunun yerine zeminin yükünü artırarak doğaya zarar verdiğini belirtiyor. Esnaf, belediyenin daha önce benzer vakalarda moloz dökenlere ceza kestiğini ancak zararların giderilmesi için yardım yapılmadığını savunuyor.
BODRUM BELEDİYESİ İNCELEYECEK
Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu malzemelerin çevreyle uyumlu olmadığı ve moloz olarak değerlendirilen materyaller için yerinde inceleme yapılarak durum tespitinin gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca, hafriyat tespiti veya denizin doldurulması gibi tespitlerin yapılması halinde her türlü yasal işlemin uygulanacağı ve denetimlerin devam ettiği kaydedildi. Sezon öncesi Milli Emlak Müdürlüğü ekiplerinin de çalışmalara katılmasının beklendiği ifade edildi.
Yerel medyada, belediye yetkililerinden bölgeyle ilgili doğrudan bir yanıt alınamadığı, takipçi olunacağı ve sorumluların tespit edilip edilmediğinin, cezai yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağının izleneceği belirtiliyor. Ayrıca konuya ilişkin görüntülerin yayınlandığı bir video kaydının bulunduğu aktarılıyor.
Olayın hukuki boyutu, kıyı ve sit alanı statüsündeki alanların korunması açısından büyük önem taşıyor.
Tele2 Haber
İmamdan bayram namazında skandal vaaz 'Keşke Kurtuluş savaşını kaybetseydik !'324 izlenme
Ege'de yürekler ağza geldi, uzmanlar uyardı! Daha büyük depremin habercisi mi?37 izlenme
Bıraktığı ekonomiden eser yok şimdi38 izlenme
Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan bir kez daha: "Milletimiz, İslam dünyası, tüm mazlumlar milli görüş iktidarını özledi"37 izlenme
CHP'li Belediyelere neler oluyor?91 izlenme
Ahmet Akın sözünü tuttu: Balıkesir'de suya indirim geliyor!33 izlenme
EYT’yi kılpayı kaçıranlar dikkat: Kademeli emeklilik bekleyenlere Yargıtay’dan emsal karar73 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı56 izlenme