İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesindeki yazıda, 24 Haziran’daki seçimlerde İsrail için en iyi senaryonun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kazanması olduğu savunuldu.
ABD 14 Mayıs günü İsrail büyükelçiliği binasını resmi olarak Tel Aviv’den Kudüs’e taşımış, Gazze’de bunu protesto eden Filistinlilere yönelik İsrail askerlerinin silahlı saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Erdoğan İsrail’i ‘Filistin halkına soykırım yapmakla’ suçlamıştı.
HDP’nin İsrail ile Türkiye arasındaki tüm anlaşmalarının iptali yönünde TBMM’ye verdiği önergeyse AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.
Haaretz’deki yazıda AKP’nin CHP’den farklı olarak seçim manifestosunda İsrail’le anlaşmaları iptal etmekten bahsetmediği ifade edilirken, “Belki de anlaşmayı yapan kendisi olduğu için” dendi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Erdoğan’a, ‘İsrail ile ticareti kes, mallarını boykot et, Mavi Marmara’da aldığın 20 milyonu geri ver’ dedik, ‘Yapamam’ dedi” ifadelerinin kullanıldığı yazıda, İnce’nin Erdoğan’ın Gazze’deki ölümler sonrası Filistin halkına destek için düzenlediği Yenikapı mitingini ‘boş bir siyasi jest’ olarak nitelediği, ayrıca İsrail’le ‘petrol ürünleri ve tohum ticaretinin’ devam etmesini eleştirip Erdoğan’ı Netanyahu hükümetiyle de gizli bir anlaşma yapmakla suçladığını hatırlatıldı.
Yazıya şöyle devam edildi: “Erdoğan’ı muhalefetin dediği gibi şehrin İsrail destekçisi adamı ilan etmek kulağa çelişkili gelebilir. Sonuçta İsrailTürkiye ilişkilerinin en güçlü çağına son veren siyasetçi de oydu. 2009’da Davos konuşmasında moderatörü ‘One minute’ (Bir dakika) diyerek susturdu ve dönemin Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Gazze operasyonu sonrası ‘İsrail’in öldürmeyi çok iyi bildiğini’ söyledi. Türkler arasında bir efsaneye dönüştü. Seçimler öncesi onu İsrail’e fazla yumuşak davranmakla suçlamak, Batılı bir diplomatın değişiyle ‘Kraldan daha kralcı’ davranarak oyları toplama çabasıyla açıklanabilir. Ancak seçim kampanyalarını izleyen uzmanlar, Erdoğan’ın İsrail için en iyi seçenek olduğunu söylemeden edemiyor.”
http://www.diken.com.tr/haaretzinsecimanalizierdoganinkazanmasiisrailicineniyisenaryo/
RTE bölünmeyi kendisi itiraf ediyor 'Eyalet sistemi olmadan başkanlık sistemi olmaz !'1288 izlenme
Gazeteci Şaban Sevinç’ten bomba iddia: "CHP’ye 17 bin ıslak imzalı sandık sonucu tutanağı ulaşmadı"34 izlenme
Bakan Yerlikaya'ya Can Alıcı Soru: "Soylu’nun Telefonundaki O Uygulama KİM Hala Duruyor Mu?"24 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!67 izlenme
4 aylık enflasyon farkı belli oldu: Emeklinin kesinleşen zam oranı değişti21 izlenme
Diyanet Başkanı Ali Erbaş'tan "Günaydın" açıklaması!53 izlenme
Danıştay saldırganı Alparslan Arslan cezaevinde ölü bulundu36 izlenme
İşçiler siyanürlü toprak altındayken 'Eleman Aranıyor' ilanı verdiler!30 izlenme
AKP'nin kalesi Esenler’de Erdoğan'a büyük şok! Mikrofonu kime uzattıysa o cevabı verdi
Doğadan salep toplayan 2 kişiye para cezası!
CHP lideri Köksal'ın DEM partisine ilişkin açıklamalarına karşı çıkan CHP, "Bütün cemaatlerimizin kapıları herkese açık" dedi.
Polis Ferrari, Bentley ve Porsche kullanacak