Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulundu.
Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etti. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.
"ŞAŞKIN VE ÜZGÜNÜM"
SÖZCÜ, Bozkurt’un iddialarını haberleştirdi. Türkiye’nin gündemini sarsan iddiaların ardından, gece Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Şaşkın ve üzgün olduğunu söyleyen Erkan, şunları söyledi:
*Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.
*Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.
*Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.
Sözcü
Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek entübe edildi14 izlenme
Bakan Koca, güncel corona verilerini açıkladı: 28.168 yeni vaka tespit edildi, 23.096 kişi sağlığına kavuşurken, 242 kişi hayatını kaybetti!40 izlenme
Atatürk Havalimanı’na yapılan sahra hastanesinde son durum: Güzellik merkezi ve saç ekim merkezi yapılacak36 izlenme
Akit yazarının İngilizce isyanı: Dil barajını geçenler zaten FETÖ'cü!55 izlenme
Merkez Bankası’ndan Nisan'da KİT’lere 3,3 milyar dolarlık satış!37 izlenme
AKP'nin faize ödeyeceği para dudak uçuklattı!24 izlenme
Türkiye'den kaçan kaçana! Alman devi Gebze’deki dev tesisi kapatıyor...52 izlenme
Her şeye karışıyor ama iş önergelere gelince görev alanına girmiyor!123 izlenme
Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Elektrik faturaları
'Ülkü Ocakları Başkanı' istedi: Valilik İlkay Akkaya'nın konserini yasakladı!
Vatandaşa elektrik satan 44 şirket devlete borcunu ödemedi!
Giydiğiniz hangi marka, alışveriş yaptığınız hangi mağaza, kaldığınız hangi otel katarlıların?