Barış Pınarı Harekatı devam ederken terör örgütü yanlılarının, başka olaylarda ve zamanlarda çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada manipülasyon teşebbüsüyle harekat sırasında çekilmiş gibi gösterme çabaları aynı hızla sürüyor.
Fas’ın güneyindeki Batı Sahra bölgesinde 1975 yılında yüz binlerce Faslının katıldığı “Yeşil Yürüyüş” sırasında çekilmiş sembolik fotoğrafı kullanan manipülatör bir hesap, görüntünün harekatın yapıldığı bölgelerde kaydedildiği yalanını dolaşıma sokmaya çalıştı.

Terör örgütü yanlısı bir hesap, Suriye iç savaşı sırasında İdlib kentinde Rusların hava bombardımanı sırasında elinde hayatını kaybetmiş bir bebeği tutan adamın 17 Ağustos tarihli fotoğrafını sosyal medyaya yükleyerek harekat sırasında çekilmiş gibi çarpıtmak istedi.

Bununla birlikte, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen’e müdahalesi sırasında yaralanmış bir kız çocuğunun yer aldığı Kasım 2018 tarihli fotoğraf karesini kullanan örgüt yanlısı bir kullanıcı, dezenformasyon yapma girişiminde bulundu.

Aynı şekilde, örgüt destekçileri tarafından dolaşıma sokulan, kulaklarını tıkayarak havaya bakan çocukların görüldüğü fotoğrafın Aralık 2016’da Yemen’de çekildiği ortaya çıktı.

Manipülatör bir hesap tarafından paylaşılan tozlar içindeki bir mahallede çığlık atan bir çocuğun görüldüğü başka bir fotoğrafın ise Şubat 2018’de Suriye iç savaşı sırasında kaydedildiği anlaşıldı.

Suriye iç savaşında 2016’da Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Cevad elRifai’nin objektifine yansıyan yüzü toz içinde bir çocuğun portresini kullanan manipülatör bir hesap, bu görüntüyle harekat aleyhine dezenformasyon girişiminde bulundu.

AA
Dokunan yanar: Savcılar hakkında haber yapan gazetecilere hapis cezası33 izlenme
Bu sefer en zehirlisi çıktı: 'Ciddi' koduyla Türkiye'ye geri gönderdiler19 izlenme
Yerli ve milli derken onu da sattılar!445 izlenme
3 bin 872 aile hekimi istifasını verdi!51 izlenme
MEB, tasarrufu dinlemedi 5 yıldızlı otellerde toplantı yaptı! İşte toplantılara harcanan para48 izlenme
43 milyonluk zararla kamudan ihale kaptı: Maliye, vergi vermeyen şirkete milyarlık iş verdi26 izlenme
İşte AKP'nin Yeni Türkiye'si! Ucuz et ve ekmekten sonra yumurta kuyruğu24 izlenme
Erdoğan FETÖ’den ‘ağırlaştırılmış müebbet’ alan kişinin cezasını kaldırdı19 izlenme
EYT'liler dikkat! Ödenen tutarlar geri alınıyor
Bakan Akar açıkladı: Terör örgütü PKK 13 vatandaşımızı şehit etti!
Hazine ve Maliye’ye şirketlere iştirak yetkisi!
CHP Mv Özgür Karabat paraların başına gelenleri anlatıyor 'Cengiz Holding 425 milyon vergi borcu sildirdi, 34 milyon bağış yaptı. İşsizlik fonundaki 131 milyar nerede ?'