Naim Kaya, Tosuncuk'un, FETÖ'cü olmasından kuşkulanıp Arjantin'deki Türk Büyükelçiliği'ne sorduğunu ve bir görevlinin “On numara iş adamı” deyince rahat bir soluk aldığını söylemişti.
Yarkadaş, mektupta yer alan ifadelerden en önemlisinin bu olduğunu belirterek, “Kaya’nın ismini vermediği bu görevli, Tosuncuk’un hangi ticari faaliyetini gördü ya da tanık oldu da bu tanımı kullanabildi? Bir büyükelçilik görevlisi, tamamı ‘hayali’ olan ve sözde ticari faaliyetler içinde bulunan biri için nasıl olur da ‘’on numara’’ tabirini kullanabilir?” sorularını yöneltti.
Yarkadaş devamında şu görüşlerini ifade etti:
“Belli ki; Tosuncuk’un 511 milyon TL’yi bu denli rahat toplayıp yurt dışına götürebilmesinin arkasında da işte bu bakış açısı var. Anlaşılan, AKP iktidarı da onun atadığı bürokratlar da Tosuncuk’u ‘’on numara” iş adamı olarak görüyordu. Bunu bilen ve iktidar tarafından koruma çemberi içine alındığı anlaşılan Mehmet Aydın da henüz 25 yaşındayken 511 milyon TL’yi bir çırpıda toplayabiliyordu.
Ne diyelim! Hakikaten ‘10 numara’ bir iş yapmışlar!”
https://www.krttv.com.tr/gundem/hakikaten10numarabirisyapmislarh84987.html
Çarşaf listeyle kupon arazı satıyorlar14 izlenme
Sağlıkta kriz derinleşiyor: Aile hekimleri iş bırakma kararı aldı22 izlenme
TÜİK'in marketi aranıyor16 izlenme
İzmir'in Tire ilçesinde Türk bayrağına çirkin saldırı!17 izlenme
‘MİT’e alacağız’ yalanıyla istismarda yeni perde37 izlenme
Burhan Kuzu'nun ölümüyle ilgili çarpıcı ifadeler! 'Fatma Mavi ile Burhan Kuzu’nun ilişkisi neydi?'52 izlenme
Madencilerin hesaplarına ödeme yattı: "Çarptık böldük hesap tutmadı"13 izlenme
AKP’nin kurucularından Yakış: Ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar184 izlenme
Yabancı teröristler! İşte o hain saldırılar ve failleri
Kaçak Afganların hücre evini andıran korkunç görüntüleri! Silahlar, mermiler üniformalar…
AKP'yi, kitabın ortasından konuşan işte bu cesur kadınlar gönderecek !
Rizeli çiftçi AKP'yi yerden yere vurdu! Rizeli vatandaş da böyle konuşuyorsa iş değişti demektir