Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında 2016’da açılan FETÖ soruşturmasının hâlâ devam ettiği ortaya çıktı. Buna rağmen dört yılda üç kez atanan Töre, soruşturma başladığında Aydın’da görev yapıyordu. 2017’de Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 2018’de de Zonguldak’ta aynı göreve atandı. Aynı yıl Muğla’ya geçti. Töre, 2013’te yetki alanındaki herkesi Türkçe Olimpiyatları’na çağırmıştı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Baş, 8 Eylül’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından, enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için “istifa et” baskısına maruz kalmasının olduğu öne sürülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu sınava ilişkin soruşturma başlatırken, Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan Töre hakkında, 2016’da da FETÖ/PDY kapsamında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı sırada hakkında açılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen Töre, soruşturmanın ardından, 2017’de, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayin oldu. 2018’de Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Töre, aynı yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçti. Öte yandan, Töre’nin eşi hakkında da FETÖ/PDY soruşturması yürütüldüğü, soruşturma kapsamında “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği” öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Töre, 2013’te, Aydın’da düzenlenen FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları için çağrıda bulundu. 16 Mayıs 2013’te, olimpiyatlar için düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Töre, 22 Mayıs’ta ise 16 ilçe milli eğitim müdürü ile bir araya geldi. Burada konuşan Töre olimpiyatlara ilişkin, “Bütün Aydın’ın sahip çıkması gerekir. Bu tarihi fırsatı kaçırmamalı” ifadesini kullandı. Töre olimpiyatların ardından, 30 Temmuz 2013’te düzenlenen teşekkür yemeğine de katıldı.
Teşekkür yemeğinde dönemin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan ve Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Şenol Tayfun da bulundu. Turan 2018’de, Birincioğlu ise 2019’da FETÖ’den hapis cezası aldı. Daha önce ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinde de bulunan ve FETÖ’nün Aydın İl Milli Eğitim imamı olduğu öne sürülen Tayfun ise FETÖ kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edildi.
Yemeğe katılanlar arasında yer alan ve Türkçe Olimpiyatları’nı organize ettiği kaydedilen iş insanı Şahin İlgi’nin firari olduğu belirtilirken, suikasta uğrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın eğitim masraflarının İlgi tarafından karşılandığı kaydedildi. İlgi’nin, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği iddia edildi.
https://tele1.com.tr/hakkindafetosorusturmasidevamedendokunulmazmudur4yilda3kezatandi227217/
Ankara'da 4 gün önce yapılan ankette kim önde çıktı?43 izlenme
Ekmeğe gayri resmi zam!27 izlenme
Zelenskiy acı tabloyu duyurdu: "Ruslar Mariupol’den tahliyeye izin vermiyor. Şehirde durum iyiye gitmiyor ve yaklaşık 5 bini çocuk olmak üzere en az 20 bin kişi hayatını kaybetti”40 izlenme
Özel Harekâtçılar Bahçeli'nin önünde sıraya dizilmişti: Erdoğan'ın o sözleri 'El Öpme' skandalı ile yeniden gündemde38 izlenme
Televizyonda babayı kelepçeli gören bakandan telefon35 izlenme
Sayısal Loto’da müthiş tesadüf! 3.5 trilyonda bir ihtimal, hayaldi gerçek oldu!97 izlenme
HANİ YASAKTI? Dövülerek işten çıkarıldılar!98 izlenme
AKP’li belediye Türk milletinin milyarlarca lirasını böyle harcıyor45 izlenme
100 bin öğrenciyle İzmir Marşı söylemişti, o dj'in cezası kesildi!
Kılıçdaroğlu'nun avukatı duyurdu: Erdoğan davayı kaybetti!
Cübbeli'nin trafik kurallarını hiçe sayan kızına önce tepki sonra ceza!
AYM üyesi Engin Yıldırım: Gayem AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı