Milli Savunma Bakanlığı, PençeKilit Harekâtı bölgesinde 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu.
Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, katıldığı KRT canlı yayınında Çiğdem Akdemir'e konuk oldu. Milli Savunma Komisyonu üyelerine tepki gösteren Solmaztürk, iki günde 12 şehit verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Operasyonun iki yıla yakın süredir devam etmesinin normal olmadığına vurgu yapan Solmaztürk, şunları söyledi:
"KRT'ye bu konuya odaklandığı için teşekkür ediyorum. İnsanlar hafta sonunu ailesiyle geçiriyor ama şu an bizim şehitlerimiz orada can veriyor. Askeri harekatta şehit verebilirsiniz ancak iki yıla yakın süredir devam eden bir operasyon var. Bu süre normal değildir. Operasyon dediğimiz sınırlı süreyle, sınırlı hedeflere yönelik askeri harekattır. Daha ne kadar süre şehit vermeye devam edeceksiniz ve ne amaçla? Siz TSK olarak bir yıl 8 ay kaldığınız bölgede bu kadar şehit veriyorsanız burada bir sorun vardır. Milli Savunma Komisyonu üyelerine soruyorum, hiç mi sıkılmıyorsunuz? Askeri harekatın başarı kriteri kaç tane adam öldürdüğünüz değildir."
'TÜRKİYE BAŞINDA OLAN BELALARI GÖRMEZDEN GELDİ'
Solmaztürk'ün ardından konuşan Emekli Tuğgeneral Ali Er, 24 saatte gelen 12 şehit haberine ilişkin konuştu:
"Siz eğer bir taraftan İsrail'e bir taraftan Libya'ya öbür taraftan Suriye'ye cephelerinizi dağıtırsanız bir gün önce ayağınızı çelmelerler sonra da sizi çok kanlı bir çatışma ortamına sokarlar. Türkiye başında olan belaları görmemezlikten geldi. Suriye'de zaten bir belanın içindeyiz."
Yayına katılan Emekli Albay Orkun Özeller de Kuzey Irak'ta şehit olan askerlerimize ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özeller, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Irak'ın kuzey bölgesini gezmiş, dolaşmış bir subayım. Bu harekat stratejik olarak da taktik olarak da yanlış. Bunu kendilerine istedikleri yerde anlatabilirim."
KRT
İşte asgari ücret zam oranı60 izlenme
CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: CHP’ye attığın çamur eline yapışıp üstüne bulaşıyor91 izlenme
Mustafa Varank kamuda yeğenim yok demişti, kuzeni Fatma Varank'ın Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı!59 izlenme
Mansur Yavaş'a bir soruşturma daha!20 izlenme
Dev ihaleyi 45 günlük şirkete verdiler!51 izlenme
Osmanlı torunundan AKP’yi kızdıracak sözler! "Sifonu ne zaman çekeceksiniz?"111 izlenme
Türkiye Cumhuriyeti 99 yaşında: Cumhuriyet bizim karakterimizdir!69 izlenme
‘Yeniden sayımda aslında 0 olan oylar, 2 olarak Binali Yıldırım’a yazıldı’282 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Tezer cevapladı: Yeniden sokağa çıkma yasağı gelebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığından şehir merkezlerine 'mülteci' okulu: 19 ilde 167 okul yapılacak!
Erdoğan’ın sözleri sonrası Hindistan’dan flaş hamle! Büyükelçiyi çağırdılar!
İlk köy PYD-PKK’dan alındı! Afrin operasyonunda son durum…