Yurttaşa, ucuz sebze için akşam saatlerinde pazara gitmelerini tavsiye eden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılında yapacağı yatırımlara 64 milyon 773 bin TL tahsis edildi. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı’na göre, Diyanet’in İzmir ve Amasya’da yapımına devam edilen müftülük binalarına ayrılan bütçe, 6,2 milyon TL oldu.
Bütçe büyüklüğü ile aralarında yatırımcı bakanlıkların da olduğu çok sayıda kuruluşu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı için bir kez daha kesenin ağzı açıldı. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı’ndan Diyanet’in payına 64,7 milyon TL düştü.
YILDA 64,7 MİLYON TL
2021 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, önceki gün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Dev bütçesi ve bütçe harcamalarıyla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı için 2021 yılında da milyonlarca lira ayrıldı. 2020 yılında aralarında Elazığ Harput Külliyesi ve müftülük binası yapımlarının da yer aldığı projeler için 74,6 milyon TL harcayan Diyanet’in, 2021 yılında ise projeler için 64,7 milyon TL harcama yapması öngörüldü.
Diyanet’in, “Muhtelif İşler” kalemi altında sınıflandırılan bakım onarım, elektronik yayın alımı, makine ve teçhizat harcamaları için yatırım programına yazılan tutarın 21 milyon 730 bin TL olduğu bildirildi. 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Diyanet’e ayrılan en büyük paylardan biri ise “Müftülük Hizmet Binası” kalemine yazıldı.
BETONA 6,2 MİLYON TL
İzmir ve Amasya’da yapımına devam edilen müftülük binaları için 2020 yılında 24 milyon 500 bin TL harcayan idarenin, iki kentteki müftülük binaları için 2021 yılında da 6,2 milyon TL harcayacağı belirtildi. Projelerin toplam tutarının ise 33 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi. Kurumun, sosyal mekan düzenleme işleri için 2021 yılında harcayacağı para ise 3 milyon TL olarak ifade edildi.
https://www.birgun.net/haber/halkaaksampazaridiyanete647milyontl330679
Bakan Akar açıkladı: Terör örgütü PKK 13 vatandaşımızı şehit etti!79 izlenme
'Sorun Erdoğan. Damadın işine derhal son verilmeli!'830 izlenme
Bilal Erdoğan: "Dış görünüşüm benim kültürüm değil. Batıdan aldığımız kravat ve ceket. Şalvar giymek daha rahat ama şalvar giydiğin zaman yobazsın, gericisin"73 izlenme
Erdoğan, faize teslim oldu50 izlenme
Türkiye'deki tüm servet 2.2 milyon kişinin hesabında24 izlenme
İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç gerçeği açık açık yazdı: Araplaşmak istemiyorsak, uyanmalıyız!71 izlenme
CHP’li Tanal o AKP’lileri açıkladı: Damadını danışman olarak alan oğlunu Kızılay'a başkan yapan...95 izlenme
5 kez bıçakladı, boğazını kesti "Yanlış anlaşılma oldu" dedi!113 izlenme