Sayıştay'ın raporlarında şehir hastaneleriyle ilgili ürkütücü tespit ve uyarıların yer aldığını belirten Uğur, “Sayıştay şehir hastanelerindeki soygunu belgelemiştir. Raporda tek tek ortaya çıkarılan şehir hastanelerindeki usulsüzlüklerin yol açtığı kamu zararlarının tamamı halkın cebinden çıkmaktadır. Bu hastanelerin halkın sağlığıyla oynadığı ve oynamaya da devam ettiği net biçimde ortadadır. Halkın parasını yiyip sağlığını tehlikeye atan hastanelerin usulsüzlüklerine göz yumulmakta, şirketler kayrılmakta, kaynaklar yandaş şirketlere aktarılmaktadır” dedi.
Uğur, hastane binalarını zamanında teslim etmeyen, eksik ya da sağlık hizmeti sunmaya uygun olmayan ekipman kullanan şirketlerin, dövize dayalı ödemeleri fazla fazla aldığını ad dile getirdi. Şehir hastanelerine ait bazı varlık ve yükümlülükleri ile kira ödemelerinin hatalı kaydedildiğini ifade eden Dr. Uğur, İstanbul Çam ve Sakura, Konya, Adana, Elazığ, Eskişehir, Isparta, Kayseri, Manisa, Mersin, Ankara Bilkent ve Bursa şehir hastanelerinde tasarruf sağlayacak enerji tesisleri için yersiz ödeme yapıldığını belirtti.
Genel Sağlıkİş Başkanı Dr. Derya Uğur, “Şehir hastaneleri üzerinde bütçe kaynakları seferber edilirken halkın sağlığı da hiçe sayılmaktadır. Şehir hastanelerinde yapılan denetimlerde, tıbbi cihaz ve demirbaşlardan bir kısmının bulunmadığı tespit edilmiştir. Şehir hastanelerine tıbbi ekipman sayılarının yetersiz kalması üzerine kapatılan devlete ait hastanelerden ekipman getirilmiştir” dedi.
Boğazlar satılıyor: Rüyada görsek inanmazdık!11018 izlenme
Arap ülkelerinden biri ‘laik devlet’ yönetimine geçiyor!152 izlenme
İlkin Aydın'dan TRT muhabirine bomba uyarı: "Ben siyasi şeyler söylüyorum"63 izlenme
AKP'li o isimden itiraf: Ergenekon operasyonu olmasaydı AKP yoktu161 izlenme
AB, Rusya'ya son yaptırım paketini gündemde tutacak51 izlenme
İBB yayınladı: Metrobüsün yürüyen merdivenlerine suikast yapan halk düşmanlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı!67 izlenme
Üniversitede sınıf eğitimi ve iktisat kadrosu için ‘din’ şartı arandı38 izlenme
Beylikdüzü’nde minibüste taciz iddiası: Pusu kurup dövdüler, polis ellerinden zor aldı!71 izlenme