Yurttaşın hayatı her alanda zorlaşırken köprü ve yol geçişlerinden elde edilen kaynak rekor kırıyor. Zorunlu ulaşım yollarından elde edilen gelirdeki artış dikkat çeken boyutlara ulaştı.
Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bütçe verilerine göre, köprü, yol ve tünellerden elde edilen gelirlerde rekor düzeyde artış yaşandı. Yol, köprü ve tünellerden 2025 yılının ilk çeyreğinde elde edilen gelir, 2024 yılının ilk çeyreğine oranla yüzde 101 arttı. OcakNisan döneminde yol ve köprü geçişlerinden Hazine’ye 747 milyon 294 bin lira aktarıldı.
Son yıllardaki rakamlar, köprü ve yol gelirlerinin Hazine için kolay yoldan gelir yaratma aracı haline geldiğini gözler önüne seriyor. 2021’e kıyasla, 2025’te sağlanan gelir yaklaşık 40 kat arttı.
Sene başında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılırken, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 43 zam yapıldı. İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinden geçiş ücreti 47 liraya yükseldi. Üçüncü köprünün ücreti ise 70 liradan 80 liraya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücreti 585 liradan 790 liraya çıkartıldı.

*İlgili yılların ocaknisan dönemi
BirGün
İBB Meclisi'nde AKP ve CHP grubu arasında gerilim: Oturuma ara verildi142 izlenme
Emekli isyanı sürüyor! Erdoğan’a çağrı yaptılar34 izlenme
Melih Gökçek’in 5 milyon harcadığı fıskiye hurda oldu!61 izlenme
Elma ve mandalina bir yılda yüzde 300'den fazla zam gördü.25 izlenme
Erdoğan’a hakaretten gözaltına alınmıştı! Mine Koraş hakkında yeni gelişme129 izlenme
Göndere çekili en büyük Türk Bayrağı yırtık halde!253 izlenme
Buğday ithalatında Çin’i bile geçerek dünya lideri olduk!45 izlenme
Manisa'da korkunç olay: Kucağında bebeği olan eski eşini defalarca bıçakladı22 izlenme
İBB devralmıştı... İşte İstanbul Otogarı'nın 1 yıldaki inanılmaz değişimi!
Yasadışı bahis soruşturması: 8 sosyal medya fenomeninin hesaplarına erişim engeli!
Döviz krizi yayıncılık sektörünü vurdu: Üretim durma noktasına geldi!
Hataylı depremzedeler elektrik sorununun bir türlü çözülememesine isyan etti! "Bir halkı komple hedef göstererek elektriksizliğe mahkûm edemezsiniz"