Kızılay Muğla şube başkanı Yusuf Kayacık 15 Haziran tarihinde kişisel sosyal medya hesabından Hamza Yerlikaya’nın VakıfBank yönetim kuruluna atanmasını eleştiren bir paylaşım yaptı.Kayacık paylaşımında, "Bir AK Partili olarak olarak atamanın hiçbir izahını yapamıyorum, insanlar kıt kanaat geçinirken, 34 ayrı makamdan maaş alınıyor, bunu kabul edemiyorum" gibi ifadelerde bulunmuştu. Kayacık'ın bu paylaşımı sonrasında Kızılay'da ortalık karıştı. Genel Merkez tarafından paylaşımı yapan Muğla İl Başkanı ve yönetimi görevden alınmıştı . Kayacık AKP Muğla İl Disiplin Kurulu kararı doğrultusunda AKP'den de ihraç edildi.
İşte o paylaşım:
#HamzaYerlikayaMilli sporcu, eski Güreş Federasyonu Başkanı ve eski Milletvekili....Önce; Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atanan Yerlikaya, ardından, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevine getiriliyor....Buraya kadarına eyvallah....Ammaaaa....Aynı Yerlikaya, hiçbir yeterliliği, uzmanlığı ya da deneyimi olmadığı halde, önceki gün Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine de atanıyor ya, işte buna eyvallah diyemiyorum.....İnsanlar, ekonomik krizde esnafı ile işçisi ile emeklisi ile kıt kanaat geçinirken, birine böylesine kaymaklı atamalar yapılması, üstelik ülke şartlarına göre çok yüksek ücretli 34 makamdan aynı anda maaş alması kabul edilemez....AkParti'li bir vatandaş olarak kınıyorum, hiçbir izahı olmayan ve vicdanları yaralayan bu atamanın derhal durdurulmasını diliyorum.......” 
Hamza Yerlikaya'yı eleştiren Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, Kızılay'daki görevden alınmasının sonrasında ise AKP Muğla İl Disiplin Kurulu'nun kararı doğrultusunda AKP'den de ihraç edildi.

https://abcgazetesi.com/hamzayalafsoyledigorevdenalindiyetmediakpartidenihracedildi359204
AKP ABD’de milyonluk lobi şirketleriyle sözleşmesini uzatıyor166 izlenme
Sokak röportajında konuşan cahil yobaz Atatürk için 'Rakı içmekle karıyla yatmakla olmuyor bu işler' dedi48 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a bir müjde daha!53 izlenme
TBB’den Erdoğan’ın ‘medya genelgesi’ne iptal başvurusu!64 izlenme
Murat Çalık'ı "Mermi manyağı yaparım" diye tehdit etmişler26 izlenme
Sri Lanka'da sular durulmuyor!39 izlenme
Uzmanlar, ABD’nin Türk İHA’sını düşürmesini böyle yorumladı: Mesaj mı verildi?45 izlenme
İl Milli Eğitim Müdürü’nden kadın öğretmenlere: “Benim hanım çalışmıyor. Siz de çalışmayabilirsiniz”28 izlenme