AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Kasım 2021'de Merkez Bankası toplantısı öncesi TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.
Erdoğan'ın faize karşı tutumu belliyken, kamu kurumlarının faiz giderleri de dikkat çekiyor.
Başında Nureddin Nebati’nin olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Sayıştay 2021 denetim raporu yayımlandı.
81 sayfalık raporda, Bakanlığın bütçesine dair verilere yer verildi.
Sayıştay'ın raporunda göre, 2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesinden "Faiz giderleri" olarak 180 milyar 850 milyon 762 bin 872 TL harcama yapıldı.
Faiz ödemeleri için harcanan para, Bakanlığın bütçesinin yüzde 24,46'sını oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmalarda sıklıkla faize karşı olduğunu, Merkez Bankası’nın ‘nass’ gereği faizi düşürmesi gerektiğini savunuyor.
Erdoğan’ın faiz çıkışlarının ardından, Merkez Bankası, faiz düşürme kararları aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden yapılan en büyük harcama ise 'Cari Transferler' başlığı altında gerçekleşti. Bu başlıkta yapılan işlemler bakanlık bütçesinin yüzde 60,85'ine tekabül ediyor.
Sayıştay'ın raporunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın faaliyet sonuçları tablosu da aktarıldı. Buna göre bakanlığın faaliyet sonucu, eksi 1 Trilyon 250 Milyar 995 milyon 98 bin 37 TL oldu.

Öte yandan ekonomistler, Merkez Bankası eliyle yapılmayan faiz artırımının Hazine eliyle üstü kapalı olarak yapılmaya çalıştığını belirtmişti.
Gerçek Gündem
Halk 'erken seçim' istiyor! Son ankette dikkat çeken sonuçlar28 izlenme
Kılıçdaroğlu: Zarrab, Türkiye meselesi haline getirilmemeli99 izlenme
AKP, itibarı işte bu hale getirdi ! Avusturya polisi, Türk yolcuların üzerini köpekle aradı !901 izlenme
Milli Parka göz diktiler, kuşların üreme alanına devasa kanal açtılar!51 izlenme
Çaykur'un zararı ortaya çıktı9 izlenme
Bir liyakatsiz atama daha: TÜGVA temsilcisi imam, üniversite sekreteri oldu27 izlenme
Faik Öztrak'tan Bahçeli'yi köşeye sıkıştıracak 'Andımız' sorusu!71 izlenme
İsrail, öldürdükleri Hamas lideri Yahya Sinwar’ın son anlarını yayınladı39 izlenme
Büyük indirim beklerken benzin ve motorine zam geliyor!
Ukrayna’ya 2’inci dalga füze saldırısı başladı!
Cezaevindeki Dilan Polat'ın yeni güzellik merkezinin açılışına Dilan Polat'a para yedirmeye doymayan yüzlerce kişi katıldı
'AKP'li İşadamları 200 Milyar Dolar Kaçırdı'