AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Kasım 2021'de Merkez Bankası toplantısı öncesi TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.
Erdoğan'ın faize karşı tutumu belliyken, kamu kurumlarının faiz giderleri de dikkat çekiyor.
Başında Nureddin Nebati’nin olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Sayıştay 2021 denetim raporu yayımlandı.
81 sayfalık raporda, Bakanlığın bütçesine dair verilere yer verildi.
Sayıştay'ın raporunda göre, 2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesinden "Faiz giderleri" olarak 180 milyar 850 milyon 762 bin 872 TL harcama yapıldı.
Faiz ödemeleri için harcanan para, Bakanlığın bütçesinin yüzde 24,46'sını oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmalarda sıklıkla faize karşı olduğunu, Merkez Bankası’nın ‘nass’ gereği faizi düşürmesi gerektiğini savunuyor.
Erdoğan’ın faiz çıkışlarının ardından, Merkez Bankası, faiz düşürme kararları aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden yapılan en büyük harcama ise 'Cari Transferler' başlığı altında gerçekleşti. Bu başlıkta yapılan işlemler bakanlık bütçesinin yüzde 60,85'ine tekabül ediyor.
Sayıştay'ın raporunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın faaliyet sonuçları tablosu da aktarıldı. Buna göre bakanlığın faaliyet sonucu, eksi 1 Trilyon 250 Milyar 995 milyon 98 bin 37 TL oldu.

Öte yandan ekonomistler, Merkez Bankası eliyle yapılmayan faiz artırımının Hazine eliyle üstü kapalı olarak yapılmaya çalıştığını belirtmişti.
Gerçek Gündem
Adana'da 6 Şubat depreminden sonra enkazdan çıkan altınları çalan polis önce tutuklandı, sonra serbest bırakıldı: "Bu durum akıllara ziyan"5 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşine 'özel kalem' iddiası!46 izlenme
İstanbul'un 9 ilçesinde okullar tatil edildi66 izlenme
Mezarlık skandalındaki kadınların kim oldukları ortaya çıktı21 izlenme
İsrail'in Cenin kentine düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli Hayatını Kaybetti27 izlenme
Zehir soluyan termik santrallerin altından medya patronu çıktı!223 izlenme
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu54 izlenme
Borsada bu kez ABB depremi! Kayıp giderek büyüyor20 izlenme
AKP'de kazan kaynıyor: Çok sayıda isim Erdoğan'ın yönetiminden rahatsız!
Kemal Kılıçdaroğlu: "Lozan’ın bayram olması için kanun teklifi vereceğiz"
İktidarı ne zaman zora girse 'Kurtuluş Savaşı' başlattı! Bu kaçıncı 'Kurtuluş Savaşı' Erdoğan?
Siyaset uzmanı Mehmet Ali Kulat, Akşener’in çıkışını değerlendirdi: “Tek bir vilayet alamaz”