TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısında terör örgütü PKK üyelerinin nasıl affedileceği açıklandı. Bu konuda, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop’un gündeme getirdiği ve SÖZCÜ’nün kamuoyuna duyurduğu Şeyh Said Affı benzeri yasal düzenleme planlanıyor. Çalışmanın detaylarını komisyon üyesi AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen paylaştı.

KP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen
Buna göre; suça karışmamış örgüt üyeleri ile örgüte yardım edenler hakkında cezai işlem yapılamayacak. Ancak, “Örgüt üyesi olmak suç ve PKK’lının suça karışıp karışmadığı nasıl tespit edilecek?” sorusu da gündeme geldi. Şen, iktidarın düşündüğü yasal değişikliği şöyle açıkladı:
FETÖ VE IŞİD AYRINTISI
“Teslim olan ya da cezaevinden tahliye edilecek PKK’lılar için ‘5 yıl suç işlememe’ şartı konacak. Bu sürede suça karışmayanlar aklanacak. Suç işleyenler ise cezaevinde bu suçtan alacakları ceza ile birlikte eski cezalarından kalan süreyi de çekecek. Yurt dışındaki PKK’lılar ülkeye dönerse yargılanacak ancak örgüt feshedildiği için ceza indirimi alacak. Yasal düzenlemeden FETÖİŞİDDHKPC gibi örgüt üyelerinin yararlanmaması için ‘Örgütün kendisini feshetmiş olması şartı’ aranacak.”
ŞEYH SAİD AFFI
Şeyh Said isyanı sonrası 1928 yılında af çıkarılmıştı. Şeyh Said, 47 taraftarı ile idam edilmiş, diğer destekçileri ise “Silah bırakma, bir daha eline silah almama, devlete karşı isyan ile yasa dışı faaliyette bulunmama” şartı ile affa uğramış, buna uymayanlara daha ağır ceza öngörülmüştü.
Sözcü
Kick-boks antrenörüne cinsel istismardan rekor ceza!61 izlenme
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!205 izlenme
Cesedi bahçeye gömülen Çiğdem davasında 4 kişi tutuklandı!34 izlenme
Yılan hikayesine döndü, 120 milyon yuttu!42 izlenme
Murat Çalık'tan cezaevinde ailesiyle fotoğraf: "Kavuşacağız, yine buluşacağız"22 izlenme
Özel ve Ağbaba dosyaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi16 izlenme
Halk erken seçim istiyor: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 10 puana çıktı!46 izlenme
Tepki çeken o iddia doğru çıktı! Karantina yok: “Dikkat edecekler”198 izlenme
Allah yandaşın da zekisini versin’! Sabah AKP’li belediyeyi CHPli gösterip ‘Hizmet yok’ başlığı attı!
Ordu’da otopark ve yemekhanelerin ardından şimdi de tuvaletler yoğun bakıma dönüştürülüyor!
Alman medyası: Türkler kaçak olarak gelmek için yeni rota kullanıyor
Almanya harekete geçti: 13 bin Türk geri gönderilecek