Saadet Partili Hasan Bitmez kürsüde fenalaştığı sırada, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kürsüye doğru ayakta olduğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepki topladı.
Eleştirilerin odağına oturan Zengin, “Kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum. Benim ayağa kalkmam hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak grubumuz adına cevap vermek içindir” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Zengin şunları dile getirdi:
“Biraz evvel görüldüğü üzere hatip konuşurken çok tabii olarak grubumuza yapılan saldırılar karşısında ayağa kalkarak söz talebinde bulundum. O gün de hatip konuşurken hayat enteresan yine siz kürsüdeydiniz, yine arkadaşlarımız böyle oturuyordu.
Bir anlaşmamız var biliyorsunuz. Bütün gruplar, parti grupları sözünü bitirdikten sonra öyle söz alıyoruz, bugün de öyle yaptık fakat o gün bir başka konuşma da olacağı için ben yanınıza gelerek söz talebinde bulundum, hatip konuşmasını bitirirken, kendisi de kürsüdeyken ayağa kalktım ve söz istedim.
Burada bütün arkadaşlarımız her şeye şahitler. Biz Grup Başkan Vekillerinin vazifesi aynen şu an olduğu gibi bize yapılan, hacmini aşan ve itiraz ettiğimiz konulara cevap vermektir. Bu konuyla alakalı konuşmalarımı, izahlarımı daha sonraya bırakacağım, muhakkak suretle bu konuyla ilgili söz söyleyeceğim ama kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum.
Benim ayağa kalkmam aynen şu an olduğu gibi hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak sizin bilginiz dâhilinde grubumuz adına cevap vermek içindir. Bu Genel Kurulda binlerce kez laf atılmıştır, çok ağır konuşmalar işitilmiştir ve biz bunlara cevap vermek için buradayız”
SAADET PARTİSİ: ÇIKIP ÖZÜR DİLESİNLER
Saadet Partisi grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin ise söz alarak şu sözleri dile getirdi:
“Özlem Hanım konuşmasında, geçen gün burada yaşanan talihsiz olayla ilgili kendisine karşı yürütülen kara propagandaya tepki göstermiş.
Biz de bir şey ispat edilmeden birisine bir şey isnat edilmesini doğru bulmayız, bunun özellikle altını çizelim ancak bir gerçeklik var ki değerli milletvekilleri Meclis tutanaklarına da bu gerçeklik girmiştir AK Parti sıralarından çok talihsiz bir söz, sayın milletvekilimiz yere düştükten sonra yapılmıştır, sarf edilmiştir ve bu söz AK Parti’lilerin üzerinde bir zan olarak durmaktadır.
Bunu uydurmuyoruz, bu söz tutanaklarla sabittir ki AK Parti sıralarından gelmiştir. Bizim AK Parti’li arkadaşlarımızdan beklediğimiz şudur, bu sözle ilgili çıksınlar ‘Evet, bu söz bir arkadaşımız tarafından söylenmiştir, yanlıştır ama kamuoyundan özür diliyoruz’ denmesini de kabul ediyoruz ya da arkadaşı çıkarsınlar, arkadaş kamuoyuna bir açıklama yapsın, bu zan da AK Parti Grubu üzerinde kalmasın.
Bakın, bunu kamuoyu adına, siyasetin nezaketi adına, temiz siyaseti adına AK Parti’li arkadaşlardan bekliyoruz, aksi takdirde bu zan bütün AK Parti Grubunun üzerinde kalmaya, Meclis hafızasında bu şekilde yer edinmeye devam edecektir”
Sözcü
Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni, İYİ Parti’den istifa etti62 izlenme
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Trabzon'da... 'Hep birlikte tarih yazacağız'51 izlenme
Son anketi canlı yayında açıkladı; AKP Meclis çoğunluğunu kaybediyor, Erdoğan gidiyor!512 izlenme
AKP’li belediye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarruf kararını hiçe saydı62 izlenme
Adalet Bakanı Bozdağ'dan Sinan Ateş cinayeti açıklaması52 izlenme
Kapanma kuyruğu!108 izlenme
Çiftçi de yurttaş da isyanda: Üreticiden 5 liraya çıkan biber, pazar ve marketlerde 35 liradan satılıyor39 izlenme
Elon Musk’tan İş İnsanları ve Hükümet Çalışanlarına Kötü Haber! Twitter’a Girmek İçin Ücret Ödeyecekler56 izlenme
MetroPoll güncel anketini açıkladı: AKP ve MHP'de oylar erimeye devam ediyor!
Yandaş Cemil Barlas'tan 65 yaş üstü vatandaşlara ağıza alınmayacak sözler!
Putin'in 'durdurulamaz' füzesi Ukrayna'yı vurdu! Gökyüzünü yarıp gidişi görüntülendi
Skandal karar! ABD Senatosu, sözde ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını kabul etti!