Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun tutuklanmasının ardından Bayrampaşalı yurttaşlar, dayanışma ve destek amacıyla belediye binası önünde bir araya geldi. Tutuklu Başkan Mutlu'nun cezaevinden gönderdiği mektup, avukat kızı Begüm Nazlı Mutlu tarafından okundu. Mutlu'nun mektubunda şu ifadeler yer aldı:
"Dostlarım, arkadaşlarım, komşularım, sizleri çok seviyorum. Hepinizi şimdiden çok özledim. Yaklaşık 35 yıldır Bayrampaşa’da ve bölgede eğitim işiyle uğraşıyorum. Bana güvendiniz, en kıymetli varlıklarınızı, çocuklarınızı emanet ettiniz. Sadece Bayrampaşa’da 40 binin üzerinde öğrencimize, çocuklarımıza eğitim desteği verdim. Bir nebze olsun sizlerle birlikte çocuklarımızın geleceklerine yardımcı olmak için özenle çalıştım. Hiçbirini kırmadım, sizler de bizleri asla kırmadınız. Biz sizleri sevdik, güvendik; sizler de beni sevdiniz, güvendiniz. Sizleri ve çocuklarınızı çok özledim.
Okullara girdiğimde çocuklarımın 'Hasan Hocam, Başkanım' diye bana koşmalarını, sevgiyle boynuma sarılmalarını çok özledim. Bana güvendiniz ve kendi özgür iradenizle, helal oylarınızla Bayrampaşa Belediye Başkanı görevi verdiniz. Sizler benim ne yapıp ne yapmayacağımı çok iyi bilirsiniz. Ben ve arkadaşlarım sizlerin güvenine daima layık olmaya çalıştık. Her şeyi siz halkımız için yaptık.
"BU SİYASİ VE HUKUKSUZ BİR OPERASYONDUR"
'Vatandaşın olanı vatandaşımıza kazandıracağız' dedik. Yaşanabilir bir Bayrampaşa yapacağız, çocuklarımıza ve komşularımıza yaşanabilir alanlar oluşturacağız dedik. Mutlu bir Bayrampaşa oluşturmak için uğraştık. Sizler ve çalışma arkadaşlarımız ile kısa sürede çok büyük işler yaptık. Bayrampaşa’da kısa zamanda önemli değişimler gerçekleştirdik. Sizlerin olanı sizlere kazandırdık.
Asla kanunsuz ve hukuksuz işlerin içinde olmadık. Rantçıların, istismarcıların, arsızların ve kul hakkı yiyenlerin her zaman karşısında olduk. Onlara asla ödün vermedik. Asılsız iftiralarına, tehditlerine, saldırılarına asla korkmadık. Ancak sizlerin de bildiği gibi 13 Eylül Cumartesi günü bir şafak operasyonu ile ben ve arkadaşlarım gözaltına alındık. Birçok arkadaşım tutuklandı. Rant isteyenler ve kul hakkı yiyenlerin ifadelerine güvenildi. Her türlü delili sunduğumuz halde yüzümüze bile bakılmadı ve tutuklandık. Bu siyasi ve hukuksuz bir operasyondur.
"KARANLIKLAR AYDINLIĞA ÇIKACAK"
Ancak bizler asla korkmayacağız, yılmayacağız. Bizlerin Allah’tan başka hiç kimseden korkusu yoktur. Önce Allah’a, sonra siz değerli halkımıza güveniriz. Bir gün mutlaka hak yerini bulacak, karanlıklar aydınlığa çıkacak. Sizler beni tanırsınız; ben asla öfke duymaz, kibir ve ego barındırmam. Kimsenin kalbini kırmadım, kırmam da. Asla küfürlü veya agresif konuşmam. Her zaman doğrudan yana, haklıdan yana olurum. İnançlı biriyim; kul hakkından ve haramdan korkarım.
Sizler beni böyle bir kişi olduğum için sevdiniz ve çocuklarınızı bana emanet ettiniz. Çocuklarınızı kendi çocuklarım gibi çok sevdim. Onlar da beni çok sevdi. Sizlere her zaman 'abi, ablam' diye seslendim. Çalışma arkadaşlarımı asla hor görmedim; her zaman onların yanında olmaya özen gösterdim. Onları çok sevdim, onlar da beni sevdiler. Kapım her zaman herkese açıktı. Sizleri çok seviyorum, Allah’a ve sizlere güveniyorum. Sizlerin de beni sevdiğini ve güvendiğini biliyorum. Bu sevgi ve güvenden cesaret alıyor, korkmuyorum. Tüm vatandaşlarımıza, arkadaşlarımıza, dostlarımıza, kadınlarımıza ve çocuklarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
TELE1
Bekir Bozdağ'ın dönüşümü: 2011'de "Bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir" den, 2024'te "Kabri cehennem çukurlarından bir çukur, mekanı cehennem olsun"a39 izlenme
Yandaş A Haber algı yaparken fena yakalandı! Tek damla yağmurun olmadığı bölgede sel varmış gibi yayın yaptı!50 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 309.790’a, can kaybı da 7.785’e yükseldi!93 izlenme
#izmirdepreminde 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay, enkaz altında beklerken o anları telefonuyla kaydetmiş!190 izlenme
Fenerbahçe için Vincent Aboubakar düşüncesi47 izlenme
Emlak Konut ve GYO'dan Erdoğan'ın yeğenine büyük 'jest! İletişim Başkanlığı'ndan jet cevap39 izlenme
İşçiler meydanlara çıkamayınca AKP'li isim balkondakilere kafayı taktı!209 izlenme
Melih Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi! Bu kez de anahtarları Ankara Büyükşehir'e teslim etmedi21 izlenme
AKP'de çok sayıda istifa: Gelecek Partisi'ne geçtiler!
Yozgat mitingine damgasını vuran çiftçi: "Bizi tehditle kimse alt edemez"
İktidarın 19 yıllık 'talan' raporu ortaya çıktı! Kamu arazileri kimlere gitti?
Nihayet bir kadını korumayı başardık! Eşinin evine silahla gelen koca tutuklandı