Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çalışan Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır’ın şantiyesinde koronavirüs vakaları çıkmaya devam ediyor. Daha önce 40 işçinin koronavirüse yakalandığı iddiasını halktv.com.tr olarak gündeme taşımış ve haberimizden sonra Cengiz Holding’den “40 değil, 19 işçinin koronavirüse yakalandığı” açıklamasını almıştık.
Mazıdağı’nın görevden alınan Belediye Eş Genel Başkanı Nalan Özaydın, işçilerde Covid19 tespit edilmesine rağmen şantiyede işlerin devam ettiğini öne sürdü.
Eti Bakır’da civar köylerden ve ilçe merkezinden çok sayıda insanın çalıştığını ve ekonomik kaygılar nedeniyle sağlıksız koşullara rağmen çalışmaya devam ettiklerini belirten Özaydın, “İlçemizde çok sayıda insana koronavirüs bulaştı. Geçtiğimiz günlerde burada çalışan işçilerin ailesinin düğünü oldu. O düğünden sonra 34 ailenin tamamında koronavirüs tespit edildi” diye konuştu.
Başhekimin kayyum belediyesiyle içli dışlı olduğunu iddia eden Özaydın, koronavirüs tespit edilen işçilere rapor dahi verilmediğini ifade etti.
Özaydın, "İlçenin ekonomik yapısı Cengiz Holding'in gelmesinin ardından bozuldu. Ne tarım ne hayvancılık yapılamıyor artık. Korkarım Mazıdağı 10 yıl sonra tanınmaz hâle gelecek" diye konuştu.
Hastane kaynakları, ilçede koronavirüs vakalarının bir hayli arttığını da belirtirken, Çocuk ve Dahiliye servisinin Covid19 servisine çevirildiğini, çevre ilçelerden de hastaneye çok sayıda hasta geldiğini aktardı.
Mayıs ayında koronavirüse karşı gereken tedbirlerin alınmaması sonrası işçiler eylem yapmış, taleplerinden geri adım atmayan 118 işçi işten çıkarılmıştı. Şimdiyse işlerini kaybetme korkusuyla işçiler konuşamıyorlar. Edindiğimiz bilgilere göre, işçiler konuşmaları durumunda kendilerinin ve akrabalarının işten çıkarılmasıyla tehdit ediliyorlar.
https://halktv.com.tr/ozelhaberanaliz/hastaiscilercalismayisurduruyorilcedekoronavirusv429278h
Saray'a uzanan rüşvet iddiaları: Ankara'da suç duyurusunda bulunuldu50 izlenme
Apartmanın zeminine gizlice kaçak kat indi, zabıtayı görünce kaçtı51 izlenme
Son 5 yılda 768 yeni vakıf!90 izlenme
270 milyon Euro kredi böyle battı!280 izlenme
Foncu AKP’linin ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak elçilik görevine başladı16 izlenme
Pendik'te hamile kadına saldıran magandalar için 20 yıla kadar hapis istemi69 izlenme
TBMM Tv Kılıçdaroğlu’nun yayınını kesti!359 izlenme
2 milyar liralık saray ordusu: Saatte 72 asgari ücret gidiyor23 izlenme
Süleyman Soylu'nun CHP korkusu! ‘Ankara Büyükşehir’e, Kılıçdaroğlu’nun adımını attırmayın’
Şamil Tayyar eylem yapan öğretmenlere tehditler savurdu! 10 kişinin can verdiği saldırıların ardından şiddet dili yine sahnede
İslamcıların kavgası bitmiyor! "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır!” diyen Kuytul hakkında...
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'dan Çağrı: 'PKK KENDİNİ FESHETSİN'