Konya'daki Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli iki doktorun, hastalar hakkındaki uygunsuz WhatsApp yazışmaları kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Mesajların sosyal medyada yayılmasının ardından hem üniversite yönetimi hem de savcılık harekete geçti.

Mesaj içeriklerinin ifşa olmasının hemen ardından üniversite yönetimi ilgili doktorları görevden uzaklaştırırken, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak paylaşmak" suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında doktorların gözaltına alınmasına yönelik talimat verildiği ve sürecin çok yönlü olarak titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Selçuk Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise, hastane personeline ait olduğu iddia edilen yazışmalarla ilgili idari bir soruşturma başlatıldığı ve bu kişilerin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

halktv.com.tr
Kaynak:Ekol TV
AKP, kendisinden önceki 80 yıllık borcun yedi katı borç yaptı!88 izlenme
"Üretici batıyor" diyen birlik başkanına Tarım Bakanlığı'ndan soruşturma!42 izlenme
İktidar tetikçiliğine soyunan yerel gazeteciden Zeydan Karalar'a kayyum tehdidi!100 izlenme
25 Kasım için eylem yapıldı, yürüyüşe izin verilmedi: 'Mücadeleden pes eder miyiz hiç?'24 izlenme
Sivas’ta vali karşılama kuyruğu!211 izlenme
Cemaatin eski dostu kendisine yapılan itirafı açıkladı 'Erdoğan’ı MİT’in içindeki bir ekip infaz edecek !'1189 izlenme
Deprem bölgesinde seçmen sayıları değişti42 izlenme
Son yıllardaki gıda fiyatlarındaki artışı inceledik.31 izlenme
Depremzedelerin İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti! "Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme"
Kızılay yalanlamıştı: Battaniye skandalının belgeleri ortaya çıktı
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."
Bakan Şimşek'in çileden çıkartan hesabı: Asgari ücret ve emekli maaşını öve öve bitiremedi