İktidar bir bir tasarruf önlemleri açıklarken Karabük’teki hastane inşaatları iş bilmezliği ve israfı gözler önüne serip kamu kaynaklarının nasıl boşa harcandığına örnek oldu. Eskipazar Devlet Hastanesi 2016 yılında 8 milyon 887 bin TL (3 milyon dolar) ödenerek yapıldı. Ardından zemin kayması nedeniyle göçmeler ve kaymalar yaşandı. Hastane faaliyet gösteremez hale geldi. Ovacık Devlet Hastanesi ise 2020 yılında 9 milyon 974 bin TL’ye (1 milyon 357 bin dolar) mal edildi. İnşaat başladı ancak bu hastanede de zemin kayması yaşandı ve tamamlanamadı.

İSRAF EDENLERDEN HESAP SORUN
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay bu iki hastanenin yanı sıra 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan skandalları TBMM’de gündeme getirdi. Akay, “Kaynakların nasıl israf edildiği ve savurganca kullanıldığıyla ilgili bu müsebbiplerden de bunu yapanlardan da hesap sorulmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Tasarrufun için denetim mekanizmasının da genişletilmesi, sorumlulardan hesap sorulması gerekiyor” dedi.

KARABÜK’teki 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı ve Sosyal Hizmetler Meslek Yüksek Okulu yapımı için 2017’de 14 milyon TL (5 milyon 385 bin dolar) ödenerek temeli atıldı. Meslek Okulu tamamlandı ancak bu kez de binanın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek binaya çevrilmesine karar verildi. Bu kez de 10 milyon TL (419 bin dolar) daha ödendi. Yani Kadın Doğum Hastanesi’nin yeniden hastane binasına çevrilmesi için 24 milyon TL ödenmiş oldu.
Sözcü
15 Temmuz’un yıldönümünde, yine Laiklere dil uzatan Nagehan'ın unutulmaz videosu !1730 izlenme
Meral Akşener’den bomba iddia! 'Reza Zarrab’a karşılık satışa çıkarıldı'1462 izlenme
Katar, Borsa İstanbul'da ABD’yi solladı!87 izlenme
Trump'ın 'göz zevki' için 69 milyon harcadık14 izlenme
CHP'li Özgür Karabat, Atatürk Havalimanı inşaatını Meclis'e taşıdı "Arazi ve binalar damada mı verilecek?"116 izlenme
Zamlar da BOTAŞ’ı zarardan kurtaramadı!41 izlenme
Erdoğan'ın istifa eden danışmanı hakkında suç duyurusu!204 izlenme
Ev hapsindeki çete lideri kaçtı33 izlenme
TÜSİAD yöneticilerinin yurt dışı yasağı kaldırıldı
Millet Bahçeleri'nde örgütlü rant!
6.1'in vurduğu Balıkesir'de son durum: Artçı sarsıntılar sürüyor, sahra hastanesi kuruldu, yaz okulları tatil edildi
AKP'nin sembol isminden partisine zehir zemberek İmamoğlu eleştirisi!