Referandum öncesi sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası hakkında,
"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan eski İstanbul
Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ömer A., hakim karşısına çıktı. Bipolar
hastası olduğunu söyleyen Ömer A. paylaşımın toplumda herhangi bir
infiale yol açmadığını savunarak, beraatını istedi.
Sosyal medya hesabı Facebook'ta referandum öncesi paylaştığı mesaj sonrası büyük tepkilere yol açan ve hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer A., İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
İlk olarak YURT Gazetesi'nin gündeme getirdiği, 16 Nisan Refendumu'ndan önce 'hayır' diyenlere tehditler savuran, 'Hayır'cıların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helaldir' diyen eski İBB çalışanı Ömer A'nın hakim karşısına çıktı. Ömer A. savunmasında 'bibolar' olduğunu iddia etti.
Bu skandal paylaşımı YURT Gazetesi'nin ortaya çıkarmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı dakikalarca azarladığı iddia edildi. Erdoğan'ın, Topbaş'a hitaben; 'bu olay bize en az 23 puan' kaybettirdi' dediği öne sürüldü.
İBB'DE MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNDU
İstanbul Barosu'da duruşmada müşteki olarak yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de sanıktan şikayetçi olarak davaya katılma talebinde bulundu. Kimlik tespitinde evli ve 3 çocuğunun olduğunu söyleyen sanık, bu olay öncesi İBB Haller Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığını, şuan da ise işsiz olduğunu bildirerek herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi.
'NİMET' DEĞİL 'GANİMET' DEMİŞTİM
Hakimin suça konu paylaşımı hatırlatırken, "Bunların karıları ve
kızları 'nimet' olarak evetçilere helaldir" demesi üzerine söz alan
sanık, paylaşımın kendisine ait olduğunu ancak, 'nimet' değil, 'ganimet'
ifadesini kullandığını belirterek düzeltilmesini istedi.
"Hakaret ve küfür içermiyo"
Savunmasına devam eden sanık, söz konusu paylaşımı kendi Facebook adresinden yaptığını ve arkadaş listesinde bulunan bir kişinin bu paylaşımı alıp kendi hesabında eleştirel olarak paylaşması sonucu sosyal medyada yayılmasına neden olduğunu anlattı. Paylaşımın kendi iradesi dışında yayıldığını ileri süren Ömer A., paylaşımın hakaret ve küfür içermediğini savunarak, "İBB'de memur olarak çalışmasaydım bunu gündeme getirmeyeceklerdi" iddiasında bulundu. Bunun üzerine söz alan müşteki avukatı Atilla Özen, sanığın çelişkili beyanda bulunduğunu dile getirdi. Avukat Özen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılma talebinde bulunduğunu hatırlattı.
"BİPOLARIM" DEDİ, MAHKEME RAPOR İSTEDİ
Bipolar hastası olduğunu söyleyen sanık söz konusu paylaşımının hakaret ve küfür içermediğini, toplumda da infialde yol açmadığını savunarak beraatini istedi. Ara kararını veren mahkeme, sanığın ileri sürdüğü hastalığına ilişkin varsa raporu mahkemeye bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ömer A. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
NE OLMUŞTU
Ömer A., Facebook hesabından 11 Nisan 2017 tarihinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helaldir" cümlesini içeren paylaşım yapmıştı.
Erdoğan'ı FETÖ yöneticisi olarak yargılayabilirler!1251 izlenme
İnce'den Erdoğan'ın 'gariban' sözüne yanıt 'Gariban olmak şaibeli para sahibi olmaktan iyidir !'2320 izlenme
Kiraya yüzde 600 zam isyanı: Mahkemeler doldu taştı28 izlenme
'Zam geldi ama mini mini' diyen eski vekile Cumhurbaşkanlığı'nda yeni görev!37 izlenme
Diziye konu oldu, Z kuşağı arasında yayılıyor: Mimar Ece Gürel'in ölümüyle gündeme geldi32 izlenme
İsmailağa Cemaati’nden Binali Yıldırım’a destek62 izlenme
Havada karada usulsüzlük!146 izlenme
Sedat Peker'den yeni görüntü33 izlenme
Enflasyon Mektubunda "Liralaşma" Vurgusu
Dağıstan'a inen İsrail uçağını basıp Yahudi arayan kişilerden 60'ı tutuklandı
İçişleri Bakanlığı’nın Gökçek dönemindeki 'imar rantına' soruşturma izni verdiği ortaya çıktı: Herkes var, Melih Gökçek yok!
'Rabbim, lütfen benim ömrümü Erdoğan'a ver' diyen AKP'li Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar zamlara böyle isyan etti: 'Zamlar sabrımızı bitirdi'