TBMM Başkanlığı’nın, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına yönelik kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu.
Kararın ardından Meclis'te sloganlar atılmaya başlandı. Kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, kararı tanımadığını belirtti.
Gergerlioğlu, "Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum. Bu anayasa dışı bir karardır. Meclis'i terketmiyorum. Anamın ak sütü gibi helal oyla geldim. Boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Ben 90 bin Kocaelilinin oyunu alarak buraya geldim. Prosedür olarak benim vekilliğimi düşürdüklerini iddia ediyorlar. Milletin iradesi AYM’nin kararının beklenmesidir. Bir örnek var: Berberoğlu... Berberoğlu döndü. Benim de döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar. Bütün ihlalleri, çıplak aramayı, hukuksuzlukları yüzlerine vurdum" açıklamasında bulundu.
TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ismi, Meclis'in resmi internet sitesindeki “27. Dönem Milletvekilleri” listesinden çıkarıldı.
Gergerlioğlu’nun sayfasına “ANAYASAYA GÖRE MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞMESİ – 17.03.2021” ibaresi eklendi.
Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ile HDP'nin TBMM'deki sandalye sayısı da 55'e indi.
TBMM Başkanvekili Celal Adan, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu Genel Kurul'dan dışarıya çıkması için uyarıda bulundu ve birleşime 10 dakika ara verdi. Gergerlioğlu uyarıya karşılık vermezken, HDP'liler "darbeci AKP" sloganı attı.
AKP 22. Dönem Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, TBMM Genel Kurulu'nu protesto etti. Aksoy, eyleminin gerekçesini "Türkiye bunu hak etmiyor. Demokrasiden geri dönüş kabul edilebilir değil" sözleriyle anlattı.
Gergerlioğlu hakkında milletvekili seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.
Gergerlioğlu, "TBMM'e darbeye karşı direneceğim, milletin iradesi ayaklar altına alınamaz. Barış istemek suç değildir" demişti. Gergerlioğlu, Genel Kurul Salonu'ndan çıkarılması durumunda grup odasında bekleyişine devam edeceğini söylemişti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/hdpliomerfarukgergerlioglununvekilligidustu1821298
Milas'ta alevler bir mahalleye daha sıçradı, tahliyeler başladı!64 izlenme
İŞKUR Müdürü rüşvet ve zimmetten tutuklandı!106 izlenme
AKP millet bahçelerinin duvarlarını aşamadı46 izlenme
İsrail’den Türkiye’ye göç akını başladı: Savaştan kaçanların hedefinde 2 ilimiz var56 izlenme
"TCMB enflasyonun reçetesini biliyormuş!"49 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz 'Kara gün dostu' TMO'nun adrese teslim ihalelerini bir bir anlattı: "Yapılan ihalelerin tamamına yakını adrese teslim isimlere gitti!"54 izlenme
Gözaltına alınan komedyen Tuba Ulu'nun X ve Youtube kanalına erişim engeli29 izlenme
Çocuklara şiddetle gündeme gelmişti! Darülaceze’de bir skandal daha!93 izlenme