Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.
"UZAYI HEDEFLEYEN TEKNOLOJİ GELİŞİMİ ÇOK ÖNEMLİ"
Aynı sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın bu alandaki hedeflerin büyütüldüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Uzayı hedefleyen teknoloji gelişiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, savunma sanayii ekosisteminin de bu alanda ihtiyaç duyulan altyapıları geliştirdiğini anlattı.
"BU YOLCULUK TÜRKİYE'NİN YOLCUĞULUĞU"
Uzaya çıkmadan bu alanda kabiliyetler kazanmanın çok da kolay olmadığına işaret eden Demir, başta fırlatma teknolojileri olmak üzere, optik, güdüm, çeşitli malzeme teknolojileri, yüksek hızla atmosfere giriş, atmosferden çıkış, uzay dinamiği, uzay meteorolojisi gibi konularının gündemlerinde olduğunu anlattı.
"Bu yolculuk Türkiye'nin yolculuğu" sözünü kullanan İsmail Demir, ortaya kendini ispatlamış teknolojiler konulmasının da amaçlardan biri olduğunu söyledi.
Demir, uzay konusunda tecrübe edinilmemesi, tarihçe kazanılmaması halinde başkalarının söylediğini dinlemekten ve onların izinden gitmekten başka çare kalmayabildiğini anlatarak, bu açıdan regülasyon anlamında uzay hukuku çalışmalarının da önemli olduğunu söyledi.
Deprem sonrası 160 aracın lastiğini patlatan zanlı yakalandı97 izlenme
Yavaş, Gökçek dönemine ait peşkeş çekilen belediye mallarını açıkladı! Kim bu Korkutata ailesi?1019 izlenme
Durmak yok satmaya devam! AKP, kamu mallarının özelleştirilmeye devam ediyor!39 izlenme
Arkadaşını bıçaklayarak öldüren imam alkollü çıktı!28 izlenme
Trump'ın insanlık dışı Gazze videosuna tepkiler çığ gibi büyüyor23 izlenme
İsmet Yılmaz tepki çeken sözlerini böyle savundu!1015 izlenme
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden liselere cuma namazı talimatı5 izlenme
Emeklilerin banka promosyonu artacak mı? Emeklilerden bankalara flaş talep21 izlenme