Pandemi nedeniyle artan ekonomik kriz, icra dairelerindeki dosyaları da kabarttı. 1 Ocak ile 21 Mayıs tarihleri arasında icra iflas dairelerinde toplam 2 milyon 852 bin yeni dosya açılırken, toplam açık icra dosya sayısı ise 22 milyonu aştı. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin bankalara kredi borcu olan kişi sayısını 34.5 milyon kişi olarak açıkladığına dikkat çekerek, “Şu anda ülkemizde her 4 kişiden 1'i icralık durumda. Bu birçok ülkenin nüfusundan bile daha fazla” dedi.
ESNAF KEPENK KAPATTI
Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2020 sonu itibarıyla Türkiye genelinde haklarında konkordato kapsamında mühlet kararı verilmiş toplam 2 bin 52 şirket bulunduğunu dile getiren Ataş, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nun verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde iş yerini kapatan esnaf sayısı yüzde 11 artışla 29 bin 37'ye yükselmiştir” diye konuştu.

DOSYA SAYISI KATLANDI
Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) alınan verilere göre 1 Ocak ile 21 Mayıs tarihleri arasında icra iflas dairelerinde toplam 2 milyon 852 bin yeni dosya açıldığını kaydeden Dursun Ataş, açık icra dosya sayısının toplamda 22 milyonu aştığını dile getirdi.
Son bir yılda 2.3 milyon kişinin borçlular kervanına katıldığını belirten Ataş, “Yani ülkeyi katar katar sattıkları Katar'ın nüfusu kadar vatandaş, son bir senede borçlandı. Vatandaşın bankalara olan borcu 2002'de 6.3 milyar TL iken mart sonu itibarıyla 899 milyar TL'ye yükselerek 143 kat arttı. Kredi kartı borçlusu 28 milyon 200 bin kişi, ödenmeyen kredi kartı borcu ise 154.4 milyar TL'ye ulaştı” dedi.

Dursun Ataş
3 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YENİ DOSYA
1 Ocak ile 21 Mayıs tarihleri arasında icra iflas dairelerinde toplam 2 milyon 852 bin yeni dosya açıldı. İYİ Partili Dursun Ataş, “Ülkedeki her 4 kişiden 1'i icralık” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/her4kisiden1iicralikoldu6483955/
1 ayakkabı kendimize 1 devlete alıyoruz22 izlenme
Son seçim anketi açıklandı: 7 ilde dikkat çeken sonuçlar66 izlenme
AKP'li Savcı Sayan'dan al haberi: "Bir de lo lo'su var ki orası felaket"23 izlenme
Saray'a 50 metre boyunda 'megayat' gemicik!273 izlenme
RTÜK şimdi de müzik kliplerine kafayı taktı! Ebubekir Şahin’den ceza tehdidi26 izlenme
Organizasyon ihalesi Olçoklara verildi: Üç günlük toplantıya 4,5 milyon TL!71 izlenme
Hulusi Akar'dan 2,5 milyar dolar harcanan S-400’ler için geri adım sinyali!74 izlenme
Sayıştay ortaya çıkardı! ‘Teşekkür mektubu’ ver ihaleyi kap!100 izlenme
Heybeliada'da orman yangını! Tahliyeler başladı!
Kent Lokantası kuyruğunda bekleyen vatandaş: "Yunanistan’da biftek ne kadar biliyor musunuz? Bizim parayla 162 lira. Biftek. Demek ki üretiyor onlar. Biz de bol bol beton ürettik Türkiye’de"
Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu 'talimatı'
TRT Spikeri Ersoy Dede’den, hayat pahalılığından şikâyet eden Berna Laçin'e büyük terbiyesizlik! "Bebek’teki banklarda oturmanızı tavsiye etmem.."