Anasayfa1
04 Ekim 2021 ( 51 izlenme )
Reklamlar

Her şey ateş pahası: Gıda fiyatları el yakıyor!


Tarım analizcisi İrfan Donat, TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı aylık enflasyon oranlarının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Donat, son 1 yılda bazı gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışına dikkat çekti.


TÜİK ve ENAG, bugün aylık ve yıllık enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verilere göre aylık enflasyon 1,25 olurken, yıllık enflasyon 19,58'e yükseldi. ENAG'ın açıkladığı verilere göreyse aylık enflasyon 2,89 olurken, yıllık enflasyon 44,7'ye yükseldi. 

Bloomberg HT tarım editörü İrfan Donat, açıklanan enflasyon oranlarının ardından Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Donat, yaptığı paylaşımda son bir yılda bazı gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artış oranlarına dikkat çekti. Donat'ın paylaştığı verilere göre, son bir yılda en fazla zamlanan ürünler yüzde 70'lik fiyat artışıyla yumurta ve domates olurken; yüzde 69'luk fiyat artışıyla tavuk eti, yüzde 58'lik fiyat artışıyla patates ve yüzde 52'lik fiyat artışıyla ayçiçek yağı dikkat çekti.

İşte o paylaşım:


https://www.krttv.com.tr/gundem/herseyatespahasigidafiyatlarielyakiyorh95746.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rusya'dan ABD'ye tehdit gibi uyarı: 'Düşünme bile!' CHP İstanbul kayyumuna esastan ret Sağlık Bakanı yandaş medyayı dolaşarak kendini aklamaya çalışıyor: "Bu insanların amacı bebekleri öldürmek değil, bebekleri uzun süre yatırarak hem aileden hem de SGK'dan para almak" 'FETÖ bağlantım yok ama aileme kadar ulaşan tehditler aldım' diye istifa eden Balıkesir belediye başkanının geçmişi işte bu !