24 Haziran seçimleri, Türkiye'de Cumhuriyet'in kuruluşundan beri yaklaşık 100 yıldır yürürlükte olan parlamenter sistemi de noktaladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.41 oy alarak 16 Nisan 2017'de yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği açıklanan "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin ilk cumhurbaşkanı oldu. Kesin olmayan resmi sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kameralar karşısına geçti.
Sosyal medyada ise gözler, daha önce "Oyunuzu canım pahasına koruyacağım", "50 bin avukatı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) önüne çağıracağım" ifadelerini kullanan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi aradı. Vatandaşlar, "Beni YSK'nın önünden jiletle kazıyacaksınız" diyen İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in de nerede olduğunu sordu.
Binlerce sosyal medya kullanıcısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da herhangi bir açıklama yapmamasına dikkati çekerek "İnce, Karamollaoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu nerede" diye sordu.
İşte o paylaşımlar:







https://odatv.com/herkesdungecebusoruyusordu25061806.html
Mutfak tüpüne bir zam daha geldi!28 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 14'e düşürdü!46 izlenme
Turizm Bakanlığı'nın "Biz aşılandık" maskeli videosuna tepki: "Türk'üm özür dilerim!"114 izlenme
BİSAM: Açlık sınırı martta 9 bin 752 TL’ye yükseldi27 izlenme
İsrail İç İstihbarat Şefi Ronen Bar görevinden istifa etti17 izlenme
Mahkemeden Ensar'a darbe!408 izlenme
İstanbul'da zehirlenme kâbusu bitmiyor! 25 kişi hastaneye kaldırıldı16 izlenme
Kanal İstanbul’da bir iptal kararı daha!36 izlenme
WSJ: Türkiye ile ABD arasında anlaşma sağlanamadı, yeni yaptırımlar gelebilir
Son ankette dikkat çekici sonuçlar! Vatandaş umutsuz! 2020 daha da kötü olacak!
Yargıtay, Karşı Gazetesi davasında verilen hapis cezası kararını bozdu!
31 Mart'ta seçimi kazanan CHP'li başkan, MHP’nin 30 yıldır yönettiği belediyedeki bankamatik memuru 30 kişiyi işten çıkarıp ifşa etti!