Köprü ve otoyol ücreti tahsillerinde yaşanan olaylara her gün bir yenisi ekleniyor.
Son olay Geredeİstanbul otoyolu üzerinde gerçekleşti.
1 Nisan 2018 tarihinde Gerede'den İstanbul'a hareket etmek için E80 Anadolu Otoyolu'nu kullanan bir kişiden 27 TL tahsil edilmesi gerekiyordu.
Şoför İ.E'nin HGS hesabında yeterli bakiye olmamasından dolayı ücret tahsis edilemedi. İ.E. isimli şoföre hesabında yeterli bakiye olmadığı bilgisi yasal ceza süresinin işlemesine bir gün kala bildirildi.
Bunun üzerine gelen ceza ile birlikte İ.E. 27 TL'lik geçiş ücreti yerine 201 TL'yi PTT'ye yatırmak durumunda kaldı.
Öte yandan Osmangazi Köprüsü’ndeki ‘arızalı HGS’ uygulaması devam ediyor. Karayollarından parayı belli bir sürede alan şirket tahsilatı hemen yapmak için vatandaştan nakit istiyor yoksa bariyeri açmıyordu. Şimdi yanında nakit olmayan vatandaşlara geçiş belgesi adı altında bir kağıt imzalatılıyor. Yanında nakit olmayan vatandaş bu kağıdı imzalarsa gişe kendiliğinden açılıyor. Belge imzalatılırken HGS’de para varsa buradan düşeceği belirtiliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/hgsdebaskinceza2376027/
103 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi tahliye edildi22 izlenme
Ağrı'daki korkunç kaza, adeta can pazarı yaşandı.34 izlenme
İmamoğlu 134'üncü gününde 10 maddelik yol haritası yeniden paylaştı18 izlenme
MHP'li başkanın ifadesi alındı: Üzerine kayıtlı hattan teröristle görüşme yapılmış!45 izlenme
AKP'nin kendi değiştirdiği ihale kanunlarına uymadığı tespit edildi47 izlenme
Koyu AKP'li kadından İzmirlilere utanmazca hakaretler !583 izlenme
İstanbul’da toplu ulaşıma zam38 izlenme
Akbelen'de zeytinleri söktüren kişi AKP'li çıktı19 izlenme