'HEM CEBİMİZE ZARAR HEM SAĞLIĞIMIZA'
Greenpeace Akdeniz Program Direktörü Avukat Deniz Bayram, yeniden faaliyete başlayan santrallerle ilgili yaptığı açıklamada santrallerin hem sağlığımıza hem de cebimize zarar verdiğinin altına çizerek şunları söyledi:
“7 yıl boyunca çevre yatırımlarını gerçekleştirmedikleri için kapatılan termik santrallerin bazı üniteleri yeniden faaliyete başladı. Bu santrallerin kısmen açılması ile ilgili hangi kriterlerin uygulandığı, bu santrallerin hangi çevre yatırımlarını gerçekleştirdiği konusunda belirsizlik mevcut... Söz konusu santraller miadı dolmuş, hem sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkımızı ihlal eden hem de ekonomik olarak büyük bir yük oluşturan santraller. Bu santrallerin yıl içindeki arıza sürelerine baktığımızda ne kadar verimsiz olduklarını ve Türkiye’nin elektrik arzını güvenceye almaktan uzak oldukları açıkça görülüyor. Söz konusu santrallere neden arızalı olduklarında bile milyonlarca lira teşvik ödemesi yapılsın? Arıza yapan sağlık düşmanı santrallere ödenen milyonlar, bunun yerine Türkiye’de sağlık sistemine, temiz enerji üretim sistemlerine ve geleceğimize yatırılabilir.”
Bu santrallerin halk sağlığını tehdit ederken teşvik ödemesi almaya devam etmeleri Greenpeace tarafından Danıştay’a taşındı. Söz konusu dava devam ediyor.
"Suriyeli seçmen" iddialarını yalanlayamadı!58 izlenme
Osmanlı torunu sahte mezuniyet belgesini defalarca kontrol etmiş22 izlenme
AKP'li Başkan'dan ilaç vurgunu! Vurgunu kendisi de kabul etti!44 izlenme
15 Temmuz’un tartışılan ismine yeniden yakalama kararı!98 izlenme
İran 2 milyon Afgan'ı sınır dışı edecek! Herkesin aklında aynı soru: Nereye gidecekler?80 izlenme
Yargıtay'ın başına Fethullah'ın kurtarıcısı!651 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "İstanbulluların hakkını bir avuç insana yedirmeyeceğiz"46 izlenme
Abdülhamid'in torunundan liseli gençlere skandal tehdit28 izlenme