Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu’nun mevcut görevlerinden el çektirildiği ileri sürüldü.
AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı isimler ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmesini istedi.
Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilirken TBF Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istendi.
EŞİNİ ABD'YE GÖNDERDİ KENDİSİ DE GİDECEK
Yaşanan gelişmelerin ardından Hidayet Türkoğlu’nun eşi ve çocuklarını ABD’ye gönderdiği, kendisinin de yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Türkoğlu’nun birkaç gün içinde istifasını vereceği ve yerine ise Harun Erdenay’ın getirileceği kaydedildi. (Cumhuriyet)
TÜRKOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Türkoğlu'ndan iddialar hakkında açıklama geldi. Hidayet Türkoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:
Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum.
Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum.
http://www.krttv.com.tr/gundem/hidayetturkoglugorevdenmialindiflasaciklamageldih60776.html
İstanbul’da yaşayan Pakistanlı bir mülteci daha metrodaki kadınları videoya çekip sosyal medyada paylaştı!62 izlenme
Havalimanı bahane, rant şahane!537 izlenme
CHP, kayyum, operasyon... 3 günde 2,31 milyar dolarımız gitti21 izlenme
2 milyarlık piste hastane kondu!124 izlenme
Sedat Peker'e ne oldu? Sedat Peker'in son durumunu avukatı Ersan Barkın açıkladı!567 izlenme
Ankara'da mide bulandıran olay! Yarı çıplak halde kız öğrencinin peşine düştü!1326 izlenme
İl Milli Eğitim'den okullara yılbaşı yasağı: "İnançlarımıza uygun olmayan etkinlikler"29 izlenme
'Atatürk'ten nefret eden' Esra Elönü'ye soğuk duş!1472 izlenme
Bilirkişi raporuyla ortaya çıktı: Ölümcül hata! 44 kişi can verdi...
Sivas'ta Cumhur İttifakı birbirine girdi: AKP'li vekil MHP'li başkana sitem ettirdi!
Ümit Özdağ ve Mete Gazoz'dan Tv NET’in '29 Ekim' paylaşımına tepki
Bakan Nebati hakkında suç duyurusu! Akrabası olan iş insanı isyan etti: "Benimle uğraşacağına ekonomiyle ilgilensin"