Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan ile dayanışma mesajı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Mayıs’ta Hindistan’ı kınayan açıklaması, tepkilerin büyümesine neden oldu.
Bakanlık, Hindistan’ın 6 Mayıs’taki saldırısının savaş riskini artırdığını belirterek, taraflara sağduyu çağrısı yapmıştı.
Boykot, ilk olarak turistik seyahat iptalleriyle başladı.
Pakistan’ın Türk İHA’larını kullandığı iddiaları ve Hindistan hükümetinin Türk şirketleri ile üniversiteleriyle bağlarını kesmesi, hareketi farklı bir boyuta taşıdı.
Hindistan, Delhi, Mumbai ve Bengaluru dahil dokuz havalimanında yer hizmetleri sunan Türk şirketi Çelebi’nin güvenlik lisansını iptal etti. Çelebi, faaliyetlerini askıya aldığını ve yasal haklarını kullanacağını duyurdu.
Birçok Hint üniversitesi, Türk kurumlarıyla akademik ilişkileri durdururken, Hint basını boykotun Türkiye’ye ağır ekonomik zarar vereceğini iddia ediyor.
Reuters’ın haberine göre, 13 milyon perakendeciye tedarik sağlayan Tüm Hindistan Tüketici Ürünleri Distribütörleri Federasyonu (AICPDF), çikolata, gofret, reçel, bisküvi ve cilt bakım ürünleri dahil tüm Türk menşeli ürünlere “süresiz ve tam boykot” başlattı.
Ayrıca, Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk giyim markaları, Hint giyim sitelerinden kaldırıldı.
Sözcü
Doktor isyan etti: Bütün emeklerimiz boşa gitti!200 izlenme
Hakan Atilla döndü, davanın baş aktörü Zarrab ‘koruma altında’ kayıplara karıştı82 izlenme
Oğluna ‘Recep Tayyip’ isminini koyan esnafın, soğan baskını yedikten sonra aklı başına gelmiş 'Oğlumun İsmini değiştireceğim !'1119 izlenme
Erdoğan'ın imzası olan ihale belgesi ortaya çıktı!43 izlenme
Esenyurt kayyumu 7 kişiyi daha işsiz bıraktı20 izlenme
Esnaf örgütleri: Kimse bu şartlarda ayakta kalamaz!38 izlenme
Türkiye’nin tapu senedi Lozan Antlaşması'nın 101. yılı kutlu olsun22 izlenme
Konda'dan 'Z kuşağı' araştırması72 izlenme
Bunlar mı ılımlı? Şiddete ve infazlara başlayan Taliban, eğlence parklarını ve spor sahalarını ateşe veriyor!
Bakan Koca açıkladı: 96.514 yeni vaka tespit edildi, 83.274 kişi sağlığına kavuşurken, 236 kişi hayatını kaybetti!
1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesi, balıkçılar ve balık satıcıları için sevinçle karşılandı
Teklif Meclis'e sunuldu! Çalışan emekli de 5 bin TL ikramiye alacak