Açılışa; HÜDA PAR GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, AKP’li 26. dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, İttihadul Ulema üyeleri Abdülkuddus Yalçın, Mehmet Şenlik, Muhammed Tayyip Elçi isimli kişiler katıldı.
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Rıfat Ablay’ın da katılım gösterdiği açılışta “medrese”lere övgüler düzüldü, “Eğer medreseler yoksa İslam muhafaza edilemez ve cehalet yeryüzünü sarar. Bundan dolayı ehli küfür bir memlekete saldırdığında yönünü önce medreselere çeviriyor ve yok etmek istiyor” denildi.
Cumhuriyet.com.tr’de yer alan habere göre, Şeyh Ahmed Şorşibi Külliyesi’nin yolları da da kayyum idaresindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak yapıldı.
Vali Yardımcısı ve belediyenin genel sekreteri Abdullah Çiftçi, medreseye giden yolların asfaltlanma çalışmasına dair fotoğrafları yaklaşık 10 gün önce Twitter hesabından “Şeyh Ahmed’e Şorşibi Medresesi yolu tamamlandı… Hayırlı olsun..#DiyarbakırBüyükşehirBelediyesi Çalışıyoruz…” diyerek paylaştı.
‘İBB’nin mülkleri yangından mal kaçırır gibi AKP’li belediyelere tahsis ediliyor!’142 izlenme
'Toz kaldırıyorsun' diyen yayaya geri dönüp kamyonetle çarptı39 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bomba iddia: "Dosya temzilenmiş. Siyasi cinayetler olabilir"97 izlenme
CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayımız tek bir kişi değil36 izlenme
CHP'li vekil uyardı! Tarımda tehlike çanları çalıyor!117 izlenme
EYT'de son bir adım kaldı: İlk maaş tarihi ve başvurularla ilgili yeni detaylar58 izlenme
Türkiye'de inşaat sektörü, Vietnam ve Filipinler'den işçi getirmeye başladı45 izlenme
İkinci McKinsey skandalı!98 izlenme