Terör örgütü Hizbullah’ın lider kadrosunda Şura üyeliği yapan ve yargılamanın yenilenmesi kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsüyken tahliye edilen “Hafız” kod adlı Hacı Bayancuk hakkındaki adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı. Gerekçe ise Bayancuk’un hacca gitmesi. Hacı Bayancuk IŞİD’in “Türkiye Emiri” olarak bilinen Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un da babası. Bayancuk 11 kişinin kaçırılıp öldürülmesi emrini vermekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmış ve bu mahkûmiyeti Yargıtayca usul ve yasaya uygun bulunarak onandığı halde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazıyla kaldırılmıştı.
YURT DIŞINA ÇIKACAK
Bayancuk yeniden yargılama kararı verilen Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yaparak hacca gitmek istediğini, ancak hakkındaki yurt dışı yasağının buna engel teşkil ettiğini belirterek yasağın kaldırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti 14 Mayıs günü sanık hakkındaki adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Kararın bir örneği de gereği yerine getirilmek üzere polis, jandarma ile kara hudut kapıları ile havalimanlarına gönderildi.
Bayancuk, Hizbullahçılar Yasin Özalp, Hatip Pirizade, Musa Bakışkan, Yılmaz Gökçe, Haydar Kaya ve Aziz Başak’ın ajanlık yaptıkları gerekçesiyle kaçırılıp öldürülmeleri emrini vermişti.
TOPLU MEZAR
Hizbullahçılar kaçırılıp işkenceli sorgudan geçirilerek domuz bağıyla öldürülmüş, gömüldükleri toplu mezar Diyarbakır’ın Çınar İlçesine bağlı Pempeviran Mezrasında bir dere yatağında ortaya çıkarılmıştı. Bayancuk Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. 3 Nisan 2007’de örgüt üyesi olmaktan 15 yıl hapisle cezalandırıldı. Yargıtay yerel mahkeme kararını usul ve yasaya aykırı bularak bozdu.
Sözcü
Her yıl 5 TL alınıyor, ama sebebini bilen yok!262 izlenme
Anket sonuçları açıklandı: Seçimin lokomotif partisi CHP!2469 izlenme
Tekrar sayımda da sonuç değişmemişti! MHP’den Kütahya için olağanüstü itiraz22 izlenme
Galiba Suudiler de kandırdı! Suudi Prens’ten küstah ifadeler!971 izlenme
TRT’deki Kuran yarışmasının birincisi Fatih Akçay’ın eşi yaşadığı şiddeti anlattı: Ağzımı bezle kapatıp, bayılana kadar…116 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan Mahir Ünal'a: Yeşil top beyinde hipoksemiye yol açıyor anlaşılan77 izlenme
Sedat Peker'den yeni bomba!65 izlenme
Kilise saldırısı İtalya basınında geniş yankı buldu! Bakan Yerlikaya'nın sözlerini manşete taşıdılar19 izlenme