Hizbullah terör örgütünün ana davasında 183 kişinin ölümünden sorumlu tutularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan örgütün üst düzey yöneticisi Edip Gümüş ile askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar, yeniden yargılandıkları davada 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Temmuz’daki duruşmada sanıklara iyi hâl indirimi de uygularken, kamuoyunda tartışma yaratan kararın gerekçesini üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.
47 sayfalık gerekçeli kararın ilk 20 sayfası kimlik bilgilerine ayrıldı. Yaklaşık 25 sayfasında ise örgütün yapısı ve faaliyetleri anlatıldı. İki sayfalık bölümde ise sanıkların cinayetlere katıldıklarına ilişkin kesin ve yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle öldürme suçlarından mahkûmiyet kurulamayacağı ifade edildi. Kararda Gümüş ve Tutar’ın “Anayasa’yı cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçunu işledikleri, ancak öldürme eylemlerine katıldıklarını gösteren kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle bu suçlardan mahkûmiyet kurulmadığını belirtti.
Duruşma savcısının kararı temyiz edeceği öğrenildi. Savcının, hükümlü hakkında AİHM veya AYM tarafından verilmiş herhangi bir ihlal kararı ya da yeniden yargılamayı gerektirecek yeni bir delil bulunmadığını belirterek, yeniden yargılama kararının kaldırılmasını, sanıkların infazlarının kaldığı yerden devam etmesini ve ilk hükmün onanmasını talep edeceği öğrenildi.
NEFES
Özgür Özel'den FETÖ ile mücadele eleştirisi! "İş AK Partili kadrolara gelince durdu"29 izlenme
Özgür Özel Kayseri'de konuştu: "Kapımız herkese açık. Oy devşirme oyunlarına gelmeyeceğiz"18 izlenme
AKP’li vekilden işsizlik açıklaması: Gazetelerde o kadar çok iş ilanı görüyoruz ki…57 izlenme
Afganların İstanbul’a nasıl kaçak girdikleri Fransız televizyonunun belgeselinde ortaya çıktı!48 izlenme
Özgür Özel Konya'da konuştu: İmamoğlu'ndan tek istediği...33 izlenme
Narin Güran davasında mahkeme başkanına büyük tehdit! Bir ismin tahliyesi istendi52 izlenme
Karantinayı ihlâl eden şahıs 9 yaşındaki çocuğun yüzüne tükürdü!63 izlenme
İsmail Saymaz, AKP'nin Ensar Vakfı skandalını 7 dakikada özetledi ! Mutlaka İzleyin, İzletin !5050 izlenme
AKP'li bakan ve vekiller kovuldu ! 'Seçimlerde bizi kandırdınız, eski evimizde oturuyorduk, kim sizden yeni ev istedi !'
Cola'yı yasaklayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, İsrail ile 150 milyon dolarlık anlaşmayı iptal etmedi
Ya bu görüntüler yalan ya da açıklanan Suriyeli Afgan sayısı! Her yer Afgan ve Suriyeli kaynıyor
Cumhuriyet 102 yaşında! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun